Atitudinea sfidătoare a managerului Spitalului Județean în fața consilierilor nu a rămas neobservată. În ciuda acuzațiilor aduse în plenul Consiliului Județean, Delia Râșnoveanu continuă să spună că spitalul nu are probleme.

Dacă n-ar fi de plâns, cu siguranță ar fi de râs! Am fost șocat de modul în care managerul Spitalului Județean a răspuns la criticile pe care colegii mei liberali le-au adus cu privire la problemele din spital, care par sa nu se mai termine, de la lipsa medicamentelor, la modul în care o parte a personalului medical tratează pacienții.

“Răspund cu da la toate întrebările!”. Asta a fost replica doamnei Râșnoveanu. Te doare mintea și nimic mai mult! Când de atâta timp spitalul pe care îl conduci ține prima pagina a ziarelor, ba că nu se găsește aspirină, ba că nu e ser fiziologic, ba că lipsesc cu desăvârșire unele medicamente pentru bolnavii cu afecțiuni neurologice, tu faci pe robotul atunci când ești luat la întrebări, în loc să vii cu explicații. Poate noi suntem proști, poate nu ne pricepem, dar să ni se explice, nu?

Doamna Râșnoveanu a dovedit că este incapabilă să comunice public în situații de criză, că nu stăpânește situația, când se vorbește despre lipsa unor medicamente, nu despre tăiatul ierbii din părculețul spitalului”, a declarat consilierul județean PNL, Vasile Varga.

Nu este pentru prima dată când atitudinea managerului lasă de dorit. În 2018, Delia Râșnoveanu răspunea senină cu ”nu știu” la întrebările consilierilor județeni. Acum însă managerul a schimbat placa. Râșnoveanu a răspuns cu ”da” la toate întrebările, însă printre acestea era și una referitoare la demisie, pe care managerul a evitat-o, deși i-a fost atrasă atenția, în plen, de către consilierii liberali.

Cum să poți conduce eficient un spital uriaș, când tu dai din cap ca un robot și spui că raspunzi cu da la toate întrebările, deși tot tu, cu câteva zile înainte, recunoști public că unele medicamente lipsesc din spital?

La ce s-a întâmplat sub conducerea doamnei Râsnoveanu în Spitalul Județean, demisia ar fi decentă. Sincer, pare un manager căruia chiar nu îi pasă de pacienți, cel puțin dacă ne luăm după declarațiile publice. Nu contest calitățile profesionale ale medicului Râșnoveanu, însă dacă vorbim de management, sincer, nu avem despre ce calități să pomenim”, a adăugat consilierul liberal, Vasile Varga.

În continuare, consilierul liberal Vasile Varga îi cere demisia managerului Spitalului Județean, în speranța că problemele care au început să se înmulțească, în unitatea medicală pe care Râșnoveanu o conduce, să își găsească rezolvarea.