Deputat Vasile Varga: ”Politicieni, fără şapte ani de acasă, transformă în maidan Parlamentul României”

 

Îngrijorat de tot mai desele scandaluri petrecute în Parlamentul României, deputatul PNL de Brăila, Vasile Varga, militează pentru un discurs public civilizat și pentru dispute politice axate doar pe argumente și idei, fără derapaje de limbaj. De altfel, deputatul Varga a făcut apel la toți colegii parlamentari, indiferent de culoarea lor politică să înceteze cu ironiile ieftine, cu nepermisele atacuri la persoană, cu tot ceea ce înseamnă comportament indecent şi agresiv.

Vorbele aruncate fără responsabilitate, într-un limbaj de mahala, transformă în maidan Parlamentului României, o instituție care ar trebui să fie dominată de eleganță și responsabilitate. Ce poţi să crezi despre un politician care susține în fața camerelor de filmat că PSD este singurul partid format din oameni normali, sau despre huiduielile proferate în plenul parlamentului în timpul discursului susținut de un președinte al României? Acest tip de manifestare agresivă în public se propagă tot mai mult, ca o epidemie printre organismele cu imunitate scăzută, nevaccinate cu cei șapte ani de acasă. Și, din păcate, constatăm că nu doar unii suferă de lipsa de educație, ci ne confruntăm cu o boală extinsă pe tot spectrul eșichierului politic! Să nu ne mai mire că încrederea românilor în politicieni este din ce în ce mai scăzută, cât timp există senatori sau deputați care confundă tribuna parlamentară cu maidanul! Să nu ne mire lipsa de toleranță care devine tot mai acută la nivelul societății, când sunt politicieni  convinși că urletele şi jignirile pot înlocui argumentele, că prostul gust, agresivitatea sau gesturile obscene conving sau pun la punct un adversar. Acestea sunt palme la adresa românilor, la adresa educației, la adresa tuturor celor care cred în bunul simţ dat de cei şapte ani de acasă!”, este opinia lui Vasile Varga.

Deputatul brăilean se întreabă, retoric, cum ar privi, astăzi, Brătienii, Iuliu Maniu, Vasile Goldiş sau Ion Agârbiceanu manifestările unora din Parlamentul României?

Personal, consider că ţine de noi, de maturitatea şi de educația noastră, să sancționăm acest tip de comportament, fie că vorbim despre colegi de partid sau despre parlamentari din alte formațiuni politice. Dacă nu luăm nicio atitudine, dacă stăm impasibili, înseamnă că ne place şi suntem de acord. Girăm. Devenim complici. Eu, personal, refuz să fiu complice la modul în care tribuna Parlamentului României se transformă în maidan. Refuz să cred că eleganța şi bunul simţ nu-şi mai pot găsi locul în Parlamentul României!”, este poziția lui Vasile Varga

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.