Deputatul Antoneta Ioniță implicată în Campania #Girl2Leader
Deputatul Antoneta Ioniță implicată în Campania #Girl2Leader

Cu ocazia Zilei Internaționale a Fetelor, sărbătorită pe 11 octombrie, deputul PNL Antoneta Ioniță le transmite tuturor tinerelor din Brăila să aibă încredere în șansa lor și în drumul care și-l croiesc încă de când sunt mici.

Totul pornește de la o educație solidă, primită și de la școală, dar și din familie. Pentru a răzbi în lumea de astăzi, trebuie să pleci la drum cu un bagaj bine așezat, trebuie să înveți și să îți găsești locul tău în societate. Șansa le surâde celor serioși, care au un ideal, care cred în ceva, care vor să realizeze ceva și care se luptă pentru asta. De ziua lor, le doresc să pună bazele viitorului lor și să pornească la drum cu încredere”, este urarea deputatului brăilean.

Antoneta Ioniță a fost, de altfel, în această săptămână, implicată în Proiectului #Girl2leader, organizat tocmai cu ocazia Zilei Internaționale a Fetelor, în care, pentru prima dată în România, doamnele parlamentar a fost gazda unor tinere curioase să afle ce presupune activitatea de deputat sau senator.

Marți, 9 octombrie, parlamentarul PNL a facut parte din Campania #Girl2Leader. Pentru prima dată în România, câte o femeie parlamentar a însoțit o fată în Parlament, timp de 3 ore, ocazie cu care s-au purtat discuții despre ce înseamnă pentru o femeie să activeze în scena politică, care sunt greutățile cu care se confruntă, activitățile din comisiile de specialitate ale parlamentului. Alături de deputatul liberal s-a aflat Luciana Lăpușneanu, elevă la Colegiul Național ”Gheorghe Munteanu Murgoci” din Brăila.

Am mers împreună la activitățile de la comisiile des specialitate și de la plenul Camerei Deputaților, am discutat despre ce înseamnă pentru o femeie să activeze în scena politică, care sunt greutățile cu care se confruntă. I-am împărtășit Lucianei din experiența mea politică și m-am bucurat să descopăr în ea un adevărat partener de dialog. Sper că a fost și pentru ea o întâlnire interesantă și îmi doresc ca acest proiect la care a participat să o inspire și să o motiveze să devină un lider implicat în societatea civilă brăileana sau în sfera politică”, a declarat Antoneta Ioniță.

Adolescenta din Brăila Luciana Lăpușneanu a devenit ambasadoarea Campaniei  #Girl2Leader, iar acum, ea poate să împărtășească tinerilor experiența acumulată și să încerce să organizeze o campanie pe un subiect relevant, cu scopul de a produce o schimbare în comunitate.

În proiectul #Girl2leader au fost implicate adolescente din toată țara și 30 de femei parlamentar, care au avut deschiderea de a împărtăși cu tinerele din experiențele lor.

Articolul precedentMedicina de familie – prima linie în asistența medicală
Articolul următorDacia Unirea ar vrea, dar nu poate și nici nu are cu ce!