O infrastructură sanitară de nota 6,00 și un management de o calitate îndoielnică, acestea au fost concluziile trase de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, după vizita la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Brăila. Chiar dacă a încercat să acopere situația dezastruoasă de la principala unitate medicală brăileană, clipurile care circulă pe rețelele de socializare nu pot ascunde adevărata dezamăgire pe care ministrul Pintea a simțit-o, mai ales în ceea ce privește managementul spitalului județean.

Noi, liberalii, am cerut demisia managerului Delia Râșnoveanu, pe al cărui mandat cuvântul de ordine este criză. Spitalul se confruntă cu criză de medicamente, criză de materiale sanitare, criză de substanțe de curățenie, criză de medici, criză de aparatură. Iar la întâlnirea cu ministrul sănătății, directoarea Râșnoveanu a demonstrat că nici măcar nu știe ce investiții s-au făcut sau ar fi necesare. Părea desprinsă dintr-un alt film, iar ministrului Sorina Pintea, deși nu i-a picat deloc bine că așa arată managementul PSD, nu a putut să nu remarce că  procedurile la spitalul din Brăila merg greu și că lipsesc proiectele majore, care să atragă bani de la Ministerul Sănătății. PSD, cel care a susținut-o pe Delia Râșnoveanu și a politizat nepermis spitalul, trebuie să-și asume ceea ce se întâmplă acum”, consideră Antoneta Ioniță, deputat PNL de Brăila.

Parlamentarul brăilean spune că PSD, care conduce județul Brăila de aproape 30 de ani, a ignorat constant nevoile spitalului, iar reprezentanții partidului se fac vinovați pentru faptul că unitatea sanitară duce lipsă de aparatură modernă și nu oferă condiții civilizate pentru pacienți. Nu trebuie uitat că un corp de clădire nou, care ar trebui să găzduiască două secții importante, cardiologie și pediatrie, stă nefolosit din cauza unei erori de proiectare și, de aproape trei ani, actualul președinte al Consiliului Județean, Francisk Chiriac, nu a găsit nicio soluție pentru rezolvarea situației.

Când un ministru PSD vine și dă nota 6 la infrastructura sanitară a unei instituții conduse de PSD, situația este, în realitate, foarte gravă. Când un ministru vorbește deschis despre lipsa de comunicare a personalului cu pacienții și familiile lor, este evident că avem o mare problemă. Sper sincer că Sorina Pintea se va ține de cuvânt și va reveni în august să vadă ce investiții s-au făcut la Spitalul Județean Brăila și nu a fost totul un simplu joc de imagine, pe principiul: am venit, am vizitat, am dat niște declarații în fața camerelor și apoi se așterne praful peste tot. Oricum, mă îndoiesc că se va schimba ceva dacă va continua managementul doamnei Râșnoveanu, căreia noi, liberalii, îi cerem din nou demisia”, a mai precizat deputatul PNL Antoneta Ioniță.

Articolul precedentDacia Unirea a învins cu 1-0 pe CS Balotești
Articolul următorDragomir: ”Independenței va fi cel mai frumos bulevard din Brăila!”. Primarul are planuri mari în infrastructură!