”Ministrul Pintea descoperă abia după doi ani managementul defectuos din spitale, dar nu și pe cel din spitalul brăilean”
”Ministrul Pintea descoperă abia după doi ani managementul defectuos din spitale, dar nu și pe cel din spitalul brăilean”

Ministerul Sănătății a demarat în luna august a anului 2018, implementarea a șapte programe de screening. Aceste programe vizează: depistarea precoce, diagnosticul și tratamentul tuberculozei, cancerului de col uterin, cancerului de sân, cancerului colorectal, hepatitei, screeningul cardiovascular și programe destinate gravidei și copilului.

Dintre toate acestea, în cazul programului de screening pentru cancerul de col uterin, Ministerul Sănătății a achiziționat opt unități mobile complet utilate și dotate pentru depistarea acestei boli, care urmează să fie livrate către șapte centre naționale.

Având în vedere aceste aspecte, deputatul PNL d Brăila Antoneta Ioniță a solicitat ministrului sănătății să precizeze următoarele:

  • Care este stadiul implementării programului de screening pentru cancerul de col uterin?
  • Câte femei au beneficiat, până la acest moment de testare sau informare?
  • Câte dintre cele opt unități mobile utilate și dotate pentru depistarea acestei boli sunt funcționale, unde sunt acestea amplasate și câte paciente au beneficiat de servicii în cadrul acestui program?
  • În ce a constat campania de informare a potențialelor paciente privind prevenția cancerului de col uterin?
  • Care sunt sumele care au fost alocate până acum în cadrul acestui program, pentru achiziția de echipamente, plata personalului medical, a testelor, a campaniei de informare, a altor cheltuieli adiacente?
  • Ce sume sunt prevăzute pentru 2019 pentru continuarea/implementarea programului?
Articolul precedentNici o zi fără șoferi băuți la volan
Articolul următorSchimbare de program la Teatrul Maria Filotti