Deputatul liberal Vasile Varga a vorbit la Deschide Lumea, emisiune difuzată de postul Realitatea Galați-Brăila, despre constituirea noului Guvern liberal și de șansele acestuia de a fi investit, la începutul săptămânii viitoare.

Dacă acest Guvern nu va trece, Constituția spune așa: președintele desemnează un nou priemier, acel premier își face echipa și vine în Parlament. Dacă nici a doua oară nu primește votul de investitură, atunci se va declanșa o procedură, când același președinte își va prelua mandatul și atunci vor fi alegeri anticipate. Sunt conștient de faptul că, din actualii parlamentari 4, mai mult de jumătate nu vor mai fi parlamentari, în viitoarea legislatură”, a declarat deputatul liberal.

Vasile Varga a vorbit si despre ceea ce urmează pentru Guvernul liberal, primordial pentru acesta fiind scoaterea la lumină a situației reale în care se află România, în special în ceea ce privește datoriile pe care țara le înregistrează, datorii lăsate de guvernele PSD.

Cel mai grav lucru, astăzi, este că visteria este goală. Vom ieși și vom arăta care este adevărul în fiecare minister, care sunt resursele României astăzi, pentru că ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani nu este decât un jaf la drumul mare. Vom veni și vom arăta care este adevărul. Un singur lucru trebuie să știe toată lumea – salariile nu vor fi diminuate, salariile nu vor fi tăiate. Pensiile nu vor fi diminuate, ba dimpotrivă, ele urmează același regim, iar la momentul stabilit vor crește. Lumea nu trebuie să se sperie cu atitudinea pe care o are actualul ministru al Muncii, că dacă va veni Partidul Național Liberal nu vom avea salarii și nu vom avea pensii, o idioțenie! Nimeni nu poate să creadă așa ceva. Nici în proiectul de guvernare, pe care noi l-am depus la Parlament nu există așa ceva. Ba dimpotrivă, este un proiect de creștere a pensiilor, pentru că este firasc și normal, în viața de zi cu zi, să crești aceste pensii. Nu poți să tai o pensie pentru că, o pensie este un drept câștigat. S-a făcut odată, în urmă cu câțiva ani de zile, o nedreptate, iar poporul a pedepsit acea guvernare. Nu se va mai întămpla niciodată!”, a atras atenția Vasile Varga.

Tot în cadrul emisiunii Deschide Lumea, deputatul liberal a vorbit pentru prima dată despre ceea ce înseamnă ProRomânia pentru Partidul Social Democrat și ce se va întâmpla cu cele două formațiuni politice în următorii ani.

ProRomânia, peste câțiva ani, nu mulți, va înghiți acest partid – social democrat – care va dispărea de pe eșicherul politic. O să vedeți că în cele din urmă, formațiunea lui Ponta o va înghiți, și va fi un alt PSD, dar nu se va mai numi Partidul Social Democrat, se va numi ProRomânia”, a declarat deputatul liberal Vasile Varga.

Articolul precedentPolițiștii i-au verificat pe paznicii clinicilor medicale din Brăila! S-au aplicat sancțiuni de 32.000 lei!
Articolul următorDenunțuri și autodenunțuri în prezența șefului IPJ Brăila! Reclamațiile au fost făcute în plenul Consiliului Județean!