Duminică seara, un tânăr în varsta de 21 de ani, aflat în stare de detenție în Penitenciarul pentru Minori Tichilești, a murit după ce cu câteva ore înainte avusese un conflict cu un coleg de cameră. Tânărul decedat era condamnat pentru furt și se pare că avea și probleme de sănătate. 

Din informațiile furnizate de poliție, doi detinuți din Penitenciarul pentru Minori Tichilești au avut un conflict spontan duminică seara, în jurul orei 18.00. După producerea conflictului cei doi au fost trimiși în camere separate. Niciunul dintre ei nu a vrut să meargă la infirmerie sau la spital pentru îngrijiri medicale. De asemenea, niciunul nu a vrut să depună reclamație pentru incident.

”În data de 27 ianuarie 2019, în jurul orei 19.40, personalul medical al Centrului de Detenție Brăila-Tichilești a intervenit pentru acordarea primului ajutor în cazul unui deținut care a acuzat o stare de rău, acesta fiind prezentat, de îndată, la cabinetul medical.
S-au efectuat manevrele de resuscitare de către personalul medical aflat în serviciu, iar concomitent a fost solicitat sprijinul unui echipaj de ambulanță prin Serviciul Unic de Urgență 112. La ora 20.10 pacientul a fost preluat de echipajul ambulanței. În ciuda eforturilor depuse de personalul medical, a fost declarat decesul persoanei în cauză în jurul orei 21.10.
Menționăm faptul că persoana internată se află în evidențele medicale cu o serie de afecțiuni. Persoana custodiată era în vârstă de 21 de ani, internată în centrul de detenție pe o perioadă de 4 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.
În conformitate cu prevederile legale, au fost anunţate conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, Poliția, Serviciul de Medicină Legală, judecătorul de supraveghere a executării măsurilor educative privative de libertate, precum şi familia persoanei internate”, se arată în comunicatul Penitenciarului pentru Minori Tichilești
Articolul precedentSe înmulțesc șoferii cu permise suspendate care sfidează legea și se urcă la volan
Articolul următorAproape 4000 de cărţi funciare au fost eliberate anul trecut în județul Brăila