Din ce în ce mai puțini brăileni își amintesc de eroii Revoluției din 1989
Din ce în ce mai puțini brăileni își amintesc de eroii Revoluției din 1989

Eroii Revoluției din decembrie 1989 au fost comemorați printr-o ceremonie desfășurată sâmbătă dimineață de pe platoul din Piața Independenței.

La 29 de ani de la evenimentele din decembrie 1989 numărul brăilenilor prezenți în Piața Independenței s-a rezumat la oficialități de la partidele reprezentate în consiliul local și județean, dar și parlamentari. În rest, doar rude ale celor decedați, din ce în ce mai puțini la număr și câțiva revoluționari din Brăila. Marele absent al comemorării Revoluției a fost deputatul Mihai Tudose, fostul prim-ministru al României până în iarna anului acesta.

Manifestările au început, ca de obicei, cu întâlnirea oficialităţilor civile şi militare, urmate de un ceremonial militar – semnalul trompetului, marşul de întâmpinare, prezentarea onorului -, salutul Drapelului de Luptă şi trecerea în revistă a gărzii de onoare; Intonarea Imnului de Stat al Românie. A urmat serviciul religios oficiat de un sobor de preoţi și rostirea de alocuţiuni de către Prefectul Judeţului Brăila-George Paladi şi reprezentantul asociaţiilor de revoluţionari.

În jurul orei 10.30, a început ceremonia depunerilor de coroane de flori la Troiţa Eroilor Revoluţiei, pe fundalul intonării „Imnului Eroilor”. Evenimentul s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare a Garnizoanei Brăila și Muzica Militară.

Ca în fiecare an, rudele brăilenilor care și-au pierdut viața în însângeratul decembrie 1989 au făcut un mic parastas, aducând în Piața Independenței colivă și colaci.

Articolul precedentMoș Crăciun a venit la copiii jandarmilor brăileni
Articolul următorFațada unei clădiri din Centrul Istoric al Brăilei s-a prabușit pe trotuar