Bugetul a trecut de Parlament nemodificat. Şeful statului a cerut să fie refăcute calculele, deoarece guvernul nu ar avea atât de mulţi bani. Miercuri, parlamentarii au votat să-i trimită președintelui Klaus Iohannis legea sub aceeași formă. Doar doi parlamentari de Brăila au votat bugetul.

Comisiile reunite de buget-finanțe din Parlament au respins cererea președintelui Klaus Iohannis de reexaminare a legii bugetului. Dezbaterile în comisii au durat mai puţin de o oră.

Cu 245 de voturi „pentru” și 114 „împotrivă”, bugetul pe anul 2019 a fost adoptat din nou de Parlament, chiar în forma inițială care a ajuns la președintele Iohannis pentru prima oară. 

Din cei 7 parlamentari brăileni au fost prezenți în plen, la vot, doar 4. Au lipsit de la vot: senatorul PSD Ion Rotaru, fostul premier, deputatul Pro România Mihai Tudose, deputatul Pro România Emilia Meiroșu. Deputații PNL Vasile Varga și Antoneta Ioniță au votat împotrivă. Senatorul ALDE Mihai Ruse și deputatul PSD Nicu Niță au votat pentru bugetul rămas în forma inițială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here