În sesiunea a treia (iunie-octombrie) a concursului pentru posturile de director și director adjunct la unitățile de învățământ din județul Brăila au fost înscriși doar 13 candidați, deși mai erau 18 posturi rămase vacante după primele două sesiuni, nouă de directori și nouă de adjuncți.

La proba scrisă, care s-a desfășurat pe data de 9 septembrie, potrivit informațiilor postate pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Brăila, doar patru candidați au reușit să promoveze examenul scris, cea mai mare notă fiind 8,40. Inițial, la probă au fost așteptați să participe 13 candidați, după ce dosarul unui candidat a fost respins, dar cinci nu s-au prezentat, iar patru candidați au fost declarați respinși, având note mai mici de 7.00.

Proba de interviu, este programată marți, 27 septembrie, la Casa Corpului Didactic. Cei patru candidați rămași în concurs vor susține concursul pentru următoarele posturi: director adjunct la Colegiul Național ”Gh. M. Murgoci”, director la Grădinița cu Program Prelungit nr. 11, director la Școala Gimnazială ”Nikos Kazantzakis”, iar un candidat a ales să susțină examenul pentru două posturi, cel de director adjunct de la Liceul Tehnologic ”Anghel Saligny” și cel de director de la Școala Gimnazială Racovița.

Rezultatele finale se vor afișa pe 30 septembrie, iar pe 5 octombrie se vor emite deciziile de numire în funcții.

Astfel, și după această sesiune vor rămâne vacante, cu directori numiți prin detașare, posturile de directori de la: Grădinița cu program prelungit nr. 6, Școala Al. Vechiu din Zăvoaia, Școala din Bordei Verde, Școala din comuna Traian și Școala din comuna Victoria. De asemenea, vor rămâne cu directori adjuncți numiți prin detașare în interesul învățământului liceul Panait Istrati, Școala Toma Tâmpeanu din Galbenu, Școala din Stăncuța, Școala din Berteștii de Jos, Școala din Zăvoaia și Școala din Victoria. În funcție de opțiunea finală a candidatului înscris la concurs pentru două posturi, va mai rămâne vacant postul de director de la Școal racovița sau cel de director adjunct de la Liceul Anghel Saligny

La Brăila, în prima sesiune, cea din septembrie-decembrie 2021, au fost scoase la concurs 141 posturi, din care doar 92 au fost ocupate, 49 directori și adjuncți fiind numiți prin detașare. În sesiunea ianuarie-aprilie 2022, din cele 49 posturi rămase libere după prima sesiune au fost ocupate prin concurs 31 posturi.

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentCirca 3.000 hectare de teren din județele Tulcea, Brăila și Buzău sunt scoase la concesionare de ADS
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET