Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Ploieşti şi cei ai Direcţiei de Operaţiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au depistat în flagrant delict, ieri, 16 aprilie, două persoane din municipiul Brăila, de 29 şi 30 de ani, în timp ce comercializau substanţe cu proprietăţi psihoactive. Ulterior, poliţiştii au efectuat o percheziţie în Ploieşti, la un imobil utilizat de cei doi brăileni.

Din cercetări a reieşit faptul că persoanele în cauză s-ar fi aprovizionat cu substanţe cu proprietăţi psihoactive, pe care le-ar fi comercializat în cursul acestui an, în Ploieşti.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a doi inculpați, în vârstă de 29 și 30 de ani, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de efectuare de operațiuni cu substanțe știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, inculpații au deținut, fără drept, în vederea comercializării pe raza municipiului Ploiești, produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Cu ocazia efectuării activității de prindere în flagrant și a percheziţiei domiciliare au fost identificate, în vederea continuării cercetărilor, 300 de grame de substanțe cu proprietăți psihoactive (sub formă de materie vegetală și substanțe pulverulente), sumele de 6.495 de lei și 55 de euro și 6 telefoane mobile.

Inculpații au fost prezentați astăzi la Tribunalului Prahova cu propunere de luare a măsurilor preventive. Judecătorii au dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile pentru cei doi brăileni.

Articolul precedentVasile Varga, deputat PNL: ”Avem un guvern ipocrit, care dă cu o mână și ia cu două”
Articolul următorActivități anticorupție în Programul educațional “Școala Altfel”