Polițiștii de imigrări din Brăila, în urma unei acțiuni cu forțe proprii, au depistat cu ședere ilegală doi cetățeni străini, ambii bărbați, cu vârsta de 20, respectiv 27 de ani, din Coasta de Fildeș, respectiv Camerun. Pe numele cetățenilor străini au fost emise acte administrative, comunicare de părăsire și decizie de returnare, prin care au obligativitatea de a părăsi teritoriul României în 3, respectiv 15 zile.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Brăila au desfăşurat la începutul acestei săptămâni un control cu forțe proprii pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza județului Brăila.

Cu această ocazie au  fost depistați cu şedere ilegală doi cetățeni străini, în vârstă de 20, respectiv 27 de ani, primul din Coasta de Fildeș și cel de-al doilea din Camerun, care au intrat legal în România, însă la expirarea dreptului de şedere nu au parăsit teritoriul țării noastre.

Ca urmare a celor constatate, pe numele cetățeanului din Camerun a fost emisă o comunicare prin care este obligat să părăsească țara în termen de 3 zile.

De asemenea, pe numele cetățeanului ivorian a fost emisă o decizie de returnare valabilă 15 zile, în cazul acestuia urmând a fi instituit și consemnul nominal de nepermitere a intrării în țară pentru o perioadă de 6 luni de zile, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

Totodată, polițiștii de imigrări au aplicat cetățenilor străini sancțiuni contravenționale cu amendă, în valoare totală de 1900 lei.

Acţiunile desfăşurate de către poliţiştii de imigrări urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor şi combaterea migraţiei şi muncii ilegale.

Articolul precedentPădurarii ar putea să poată deține arme letale
Articolul următorRealitatea Plus, emisiune maraton de 1 Decembrie fără politcieni și multe surprize