Ieri, 50 de credincioşi, împreună cu preoţii şi cântăreţii bisericeşti de la parohiile din Braila , au mers la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Brăila pentru a dona sânge şi plasmă convalescentă Covid-19 şi a veni prin această acţiune în sprijinul semenilor lor aflaţi în suferinţă.

Aparatura tehnică necesară şi personalul specializat în recoltarea de sânge au fost asigurate de Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Brăila. Întrucât în multe unităţi medicale stocurile de sânge sunt insuficiente, iar viețile pacienților depind de sângele primit de la donatori, prin activitate a de ieri s-a urmărit şi identificarea unor persoane apte pentru a dona sânge regulat, nu doar în anumite perioade de timp, ci pe tot parcursul anului la termenele stabilite de medici, dar şi aducerea la donare a unor persoane care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 şi care s-au vindecat pentru a dona plasmă convalescentă.

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentPeste 100 de brăileni sancționați pentru că nu au respectat interdicțiile privind circulația după ora 23
Articolul următorCHECK-IN. Hoții intră peste tine în casă. Ce e de făcut?