În prima săptămână din anul 2021, jandarmii brăileni au aplicat 121 sancțiuni contravenționale în valoare de 50.150 lei și 79 avertismente scrise.

Jandarmii brăileni au vegheat în perioada 1-7 ianuarie 2021 la asigurarea liniștii cetățenilor și au efectuat mai multe acțiuni de verificare a măsurilor de protecție în centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și la terase sau restaurante prin descurajarea organizării unor activități care ar putea contribui la răspândirea virusului Sars – Cov-2.

În această perioadă, jandarmii brăileni au constatat și sancționat  nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 Republicată pentru sancționarea faptelor de încălcarea a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și  a Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid – 19 în 121 de situații, valoarea sancțiunilor fiind de 50.150 lei.

Pe linia combaterii răspândirii virusului SARS- Cov2, jandarmii au sancționat persoanele care nu au purtat masca de protecție sau care nu au putut justifica prezența în spațiul public în intervalul orar 23.00 – 05.00, valoarea sancțiunilor fiind de 43.050 lei.

Acțiuni de acest gen se vor desfășura în toate localitățile județului, atât independent cât și în cooperare cu alte structuri până la încetarea măsurilor restrictive.

 

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentCHECK-IN. Avionul condamnaților chiar există – 30 de români vor ajunge cu o aeronavă în țară, din Marea Britanie
Articolul următorSituația epidemiologică la nivelul județului Brăila, astăzi 8 ianuarie