Spitalul se poate lauda cu un Bloc Operator unic în ţară, o investiţie de aproximativ 5 milioane de euro, cu 11 săli de operație, în care medicii să-și poată desfășura activitatea cu o aparatură de ultimă generație.

Poate, cel mai modern bloc operator din țară, după cum a precizat chiar dr. Laurențiu Lupu, medic coodonator al Blocului Operator din cadrul Spitalului Județean, fiind dotat cu aparatura modernă, pentru care medicii au fost nevoiți să urmeze cursuri de utilizare.

 

 

Blocul are acum 11 săli de operație. În caz de urgență se folosesc fără diferențiere, dar, în principiu, sunt dedicate. Le-am creat o oarecare specializare, pentru simplul motiv că și asistenții de la Blocul Operator au specificul lor.

Primele 3 săli sunt de Chirurgie generală, mai este o sală pentru Neurochirurgie, apoi Oftalmologie, plus săli pentru Chirurgie vasculară, plastică, toracică și ORL, Urologie și o sală pentru politraume.

Blocul acesta este cea mai frumoasă realizare pe care a avut-o spitalul. Dacă se produce și reabilitarea de la UPU și reabilitarea spitalului, cum intră în discuție, Spitalul Județean va fi ceva, pe care aproape nu mi-l pot imagina. Sper să trăiesc, să-l pot și vedea”, a declarat dr. Laurențiu Lupu, medic coodonator al Blocului Operator din cadrul Spitalului Județean.

Articolul precedentCentrul de Informare Europe Direct Braila a participat la Clubul de Vacanță – ”Școala de Vară Dunareană 2019”.
Articolul următorBrăila are trei absolvenți de liceu cu media 10 la Bacalaureat