Chiriașii care s-au ocupat de întreținerea punctelor termice nu au de ce să-și facă probleme. Aceștia vor fi lăsați să-și desfășoare în continuare activitatea, în care au investit suficient de mulți bani, pentru reabilitarea construcțiilor închiriate.

Povestea cu centralele termice a născut multe discuţii în trecut. Ştim cu toţii că fostele centrale termice nu au aparţinut Primăriei Municipiului Brăila. Ele au fost preluate de curând. După o vizualizare în teren am venit cu această propunere în CLM, având în vedere următoarele aspecte. Toţi cei care au avut grijă de centralele termice şi îşi desfăşoară o activitate, au angajaţi în aceste centrale şi s-au implicat în ceea ce înseamnă întreţinerea şi renovarea lor – sunt aproximativ 14 astfel de centrale -, vor rămâne cu acelaşi obiect de activitate până la expirarea contractului. Urmează apoi să parcurgem procedura legală. Din păcate, nu toţi chiriaşii au manifestat aceeaşi intenţie şi interes în a proteja lucrul pe care îl aveau închiriat”, a declarat Dragomir.

De cealaltă parte chiriașii, care nu și-au dat interesul și au lăsat în paragină punctele termice ale fostului CET, își vor pierde dreptul de a folosi în continuare aceste spații, ele urmând să fie demolate și transformate în noi locuri de parcare. Este vorba despre 50 de astfel de spaţii din totalul de 70, care au ajuns în gestiunea Primăriei, respectiv Serviciului de Utilitate Publică, de Administrare a Fondului Locativ şi a Cimitirelor.

Acum am venit şi am propus în CLM ca aceste centrale termice, care sunt într-o stare deplorabilă, focare de infecţie ce pot pune în pericol viaţa cetăţenilor, să fie demolate şi transformate în locuri de parcare pentru brăileni. Sunt etape legale care trebuiesc parcurse, dar iată că facem primii paşi pentru demolarea acelor mastodonţi care nu sunt ceea ce ne-am dori noi să existe între blocuri. Vreau să mulţumesc consilierilor locali pentru votul din această şedinţă, dar cred că trebuie să le mulţumim şi celor 14 chiriaşi care au avut grijă de centralele termice la care au avut contracte de închiriere, pentru că au constituit din punctul meu de vedere un model pentru ceilalţi, s-au implicat şi cu siguranţă acele centrale îşi vor păstra destinaţia şi în viitor”, a conchis edilul-şef.

Articolul precedentAccident mortal pe șoseaua dig Brăila-Galați
Articolul următorSculptură Monumentală – Simpozionul Nicăpetre a ajuns la cea de-a IV-a ediție