Turneul naţional de strângere de semnături pentru participarea la Alegerile Europarlamentare a Alianţei 2020 USR- PLUS ajunge sâmbătă, 9 martie, la Brăila. La evenimentul care va avea loc între orele 10.00 şi 15.00 sunt aşteptaţi deputatul USR Cosette Chichirău şi Vlad Gheorghe, candidat al Alianței la alegerile europarlamentare. 

Acțiunea de stângere a semnăturilor, denumită “Drumul spre victorie”, va începe la ora 10.00, pe aleile din Parcul Monument. Chiar dacă joi Biroul Electoral Central a respins cererea de înscriere a Alianţei pentru alegerile europarlamentare, vineri Înalta Curte de Casație și Justiție a admis contestația formulată de Alianța 2020 USR-PLUS și a admis participarea acesteia la alegerile din 26 mai 2019.

Acțiunea de strângere a semnăturilor în Parcul Monument se va desfășura până în jurul orei ora 12.00. De la ora 12.30 este programată o conferință de presă la sediul USR, iar de la ora 13.00 până la 15.00, membrii și simpatizanții celor două partide care formează Alianța 2020 USR-PLUS, pot participa la discuții cu cei doi invitați, deputatul USR de Iași, Cosette Chichirău, Vlad Gheorghe, candidat USR pentru Parlamentul European, alături de Cătălin Stancu, preşedintele USR Brăila.

Cosette Chichirău a mai fost prezentă la Brăila în iulie anul trecut, când a participat la acțiunea de strângere de semnături pentru inițiativa legislativă ”Fără penali în funcții publice!”.

Vlad Gheorghe se află pe poziția 9 pe lista candidaților Alianţei 2020 USR- PLUS, el fiind propunere din partea USR.

Biroul Electoral Central (BEC) a respins joi cererea de înscriere a Alianţei USR- PLUS pentru alegerile Europarlamentare, pe motiv că Dan Barna şi Dacian Cioloş nu figurau ca preşedinţi ai USR, respectiv PLUS, în Registrul partidelor politice. Vineri seara, ICCJ a admis contestaţia formulată de contestatorii Uniunea Salvaţi România, Partidul Libertate, Unitate şi Solidaritate şi Alianţa 2020 USR PLUS și a anulat Decizia nr. 3D/07.03.2019 emisă de Biroul Electoral Central.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here