DSV Brăila dezminte că animalele din Grădina Zoo de la Brăila nu sunt îngrijite cum trebuie

Grădina Zoologică Brăila a intrat în colimatorul unei asociaţii care militează pentru ca toate fiinţele vii de pe Pământ să beneficieze de libertate şi respect. În urmă cu două zile, Asociaţia “Freedom and Respect for Every Earthling” a postat pe o reţea de socializare câteva fotografii primite de la cineva care a vizitat pe 31 martie a.c. Grădina Zoo Brăila şi care şi-ar fi exprimat indignarea despre felul cum sunt îngrijite animalele.

În reclamaţia formulată de Asociaţia “Freedom and Respect for Every Earthling” se spune că Grădina zoologică din Brăila ţine două primate într-un spaţiu închis, o cuşcă mică şi murdară, iar starea de sănătate a acestora este vizibil deteriorată, fiind pline de răni. De asemenea, şi alte animale, printre care bovinele, par a suferi de boli de piele. Ţarcurile altor animale nu sunt curăţate corespunzător, acestea fiind înconjurate de propriile fecale. Aceste condiţii pun în pericol atât viaţa animalelor, cât şi sănătatea celor care vizitează grădina zoologică.”

După apariţia în mediul on-line a fotografiilor şi postărilor care au avut ca obiect situaţia de la Grădina Zoologică, Direcţia Sanitar Veterinară Brăila s-a autosesizat şi făcut un control la fața locului. Concluzia a fost că lucrurile nu stau chiar aşa cum susţine asociaţia non-guvernamentală “Freedom and Respect for Every Earthling”.

”Concluzia noastră este că nu se confirmă suspiciunile de rele tratamente aplicate animalelor. Nu toată lumea pricepe şi cunoaşte fizionomia anumitor specii sălbatice de animale. În poză apare o maimuţă cu partea dorsală roşie, ceea ce este o normalitate la această specie de animale. Am intrat la ea, am trecut de gardul de securitate alături de cel care o îngrijeşte şi de medic şi am putut să ne apropiem destul de mult. Am văzut că nu prezintă nimic patologic, nicio dermatită, nicio dermatoză, nu are afecţiuni ale pielii, maimuţa este bine hrănită, chiar un pic obeză. Animalele respective sunt şi în vârstă, mi s-a spus că au peste 20 de ani. 
Aspectele legate de acel yac, bovinele şi poneii care apar în poze, care păreau cu posibile leziuni ale tegumentului. Eu le-am recomandat doamnelor de la ADP, care au în coordonare acest parc zoo, să pună nişte afişe acestor specii care, sezonier, îşi schimbă părul, năpârlesc. Nu toţi cei care vizitează parcul zoo sunt avizaţi să cunoască procesul acesta fiziologic al animalelor la schimbarea sezonului. Ele mai şi năpârlesc, se adaptează noului sezon cald. Bineînţeles că, în momentul de faţă, unele nu au un aspect tocmai plăcut, cu smocuri de păr care mai atârnă, dar asta nu presupune că avem de-a face cu o dermatoză deparazitară sau de natură bacteriană sau virală. Le-am analizat, ne-am uitat, animalele nu au nimic patologic”. a spus Dragoș Frigioiu, director executiv adjunct în cadrul DSV Brăila

În ceea ce privește curățenia, Dragoș Frigioiu a spus că dacă te nimerești între perioadele în care se face curăţenie este posibil să găseşti ceva acolo. Reprezentatul DSV Brăila a spus că angajații Grădinii Zoo nu pot să stea în spatele fiecărui animal să facă curățenie.

La controlul efectuat de DSV Brăila aceștia nu au găsit animalele într-o stare igienică gen mâl, noroi, strat gros de fecale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.