HC Dunărea Brăila a câștigat mai greu decât o arată scorul meciul jucat astăzi după amiază cu CSU Cluj Napoca. După o primă repriză în care au fost de nerecunoscut, în care clujencele au avut de două ori 4 goluri avans pe final de repriză, în partea a doua s-a făcut simțită lipsa de evectiv din tabăra clujencelor, care au venit la acest meci cu un singur portar și 9 jucătoare de câmp. Brăila a întors scorul în repriza a doua, reușind să câștige la 6 goluri diferență, scor 30-24 (11-13).

Descătușarea dată de prima victorie din campionat s-a simțit în jocul celor de la CSU Cluj și în meciul cu HC Dunărea Brăila. Clujencele au deschis scorul și au condus până la 4-3, prin trei goluri înscrise de interul Diana Lazăr. Chiar și cu portărița Mădălina Ion, în formă bună din nou, Brăila a preluat conducerea în premieră la 5-4, prin golul Alinei Czeczi, în minutul 10.

CSU CLUJ nu a pierdut contactul și a revenit la conducere, reușind să se desprină la două lungimi, scor 7-9, în minutul 21. Seceta de 8 minute fără gol a Dunării Brăila a fost oprită ulterior de Aneta Udriștioiu, în minutul 22. Lazăr și-a continuat repriza excelentă, alături de Necula și Vizuete, au dus-o pe Universitatea la +4 pe tabelă, scor 8-12, în minutul 27. Ultimele două minute ale primei părți au aparținut Brăilei, sfertfinalista din EHF European League, care de la 9-13 a revenit la 11-13.

HC Dunărea Brăila a revenit de la cabine cu dorința de a egala situația cât mai rapid. Clujencele au rezistat primele 5 minute încă la conducere, după care Udriștioiu a marcat pentru 15-15, și tot ea a punctat și pentru următoarele reușite ale Dunării Brăila.

Atacul clujencelor a început să scadă în intensitate și o perioadă de 9 minute nu au marcat niciun gol marcat, dar portarul Mădălina Ion nu le- lăsat pe brăilence să se distanțeze la mai mult de 3 goluri, scor 19-16 în minutul 44.  Chintoan a pus capăt seriei negative a clujencelor, dar Dunărea a devenit mai atentă pe ambele faze și a început să înscrie goluri ușoare, ducând diferența la patru goluri, 21-17, în minutul 47, iar mai apoi la +6, prin golul bielorusei Maryia Kanaval, 24-18 în minutul 50.

Clujencele au oprit seria de trei reușite consective ale Dunării la 24-19, prin Corina Cordoș, dar au resimțit banca scurtă, cu doar 9 jucătoare de câmp și un singur portar. Ultimele minute au consființit victoria Dunărea Brăila, scor 30-24 (11-13). 

HC Dunărea Brăila: Șerban, Nenezic – portari; Kanaval 7 goluri, Udriștioiu 7, Czeczi 5, Dache 3, Dmitrovic 3, Tamires 2, Safta 1, Milic 1, Zamfirescu 1, Bucur, Coteț, Ichim, Tiron. Antrenor: Neven Hrupec

„U”: Ion – portar; Lazăr 7 goluri, Chintoan 6, Necula 4, Cordoș 4, Ilie 2, Vizuete 1. Antrenor: Sebastian Micola

Sursa: Realitatea de Braila