Dunărea Brăila și-a respectat statutul de favorită în meciul din prima etapă a returului Ligii Naționale, jucat pe teren propriu cu Măgura Cisnădie. Cu o apărare foarte bună, care până în minutul 53 primise doar 11 goluri, echipa pregătită de Costică Buceschi a câștigat cu 25-15 (13-8). 

Brăila a dominat meciul de la cap la coadă, cele două echipe fiind la egalitate doar de două ori, la 1-1 și 2-2, după care Severin a marcat 3 goluri pentru Dunărea și diferența s-a majorat la 3 goluri, 5-2 în minutul 7. În minutul 23, după două goluri marcate de Balog, Brăila s-a distanțat la 6 goluri, scor 11-5. Liscevic a dus diferența la 7 goluri, scor 13-6, în minutul 27, dar până la pauză Măgura a mai marcat de două ori, prin Gariaeva, și scorul la pauză a fost 13-8. 

În debutul reprizei a doua Neagu a ratat o aruncare de la 7 metri, parată de Pessoa, după care Dunărea a marcat prin Balog și Liscevic. În minutul 39 Gomes Da Rocha a marcat pentru 18-9, apoi pentru oaspete au marcat Bardac și Roșu și în minutul 41 scorul era 18-11. În minutul 50 Gonzalez Alvarez a dus Brăila la un avans de 11 goluri pe tabela de marcaj, în timp ce Măgura a marcat următorul gol abia în minutul 54, 22-12, asta deși au avut momente în care Cisnădie a avut și superioritate numerică, în care Brăila s-a apărat doar cu 4 jucătoare. Dunărea a mai avut de 3 ori 11 goluri avantaj până la final, dar ultimul gol al meciului a fost marcat de Bardac, cu 10 secunde înaintea finalului de meci. 

Pentru Dunărea Brăila au marcat: Udriștioiu -4 goluri, Liscevic -4, Gomes Da Rocha -4, Gonzalez -4, Severin -3, Balog -3, Sazdovska -2, Fais Munhoz Araujo -1. Au mai jucat: Șerban – 12 intervenții, Pessoa -2, Caraman – portari, Mamic, De Souza, Venancio, Quintino, Lavko. 

Pentru Măgura Cisnădie au marcat: Iskit Caliskan – 6 goluri, Garieva -3, Bardac -2, Roșu -2, Neagu -1, Guarieiro -1. Au mai jucat: Măzăreanu -7 intervenții, Tomescu, Tătar, Gjorgjijevska, Jlezi Mouna, Vălean. 

După 14 etape, Dunărea Brăila este pe locul 6, cu 25 de puncte, iar etapa viitoare va juca în deplasare la HC Zalău. Măgura Cisnădie a rămas cu 13 puncte și ocupă locul 10, iar etapa viitoare va juca pe teren propriu cu Dacia Mioveni, un derby pentru evitarea barajului. 

Imagine

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentSituația circulației pe drumurile din județul Brăila la ora 16.00
Articolul următorPe toate drumurile naționale se circulă. Un drum județean blocat și unul închis de autorități ca măsură preventivă. Pe 23 de tronsoane de drumuri județene se circulă îngreunat, pe un singur sens