Venirea pe banca tehnică a lui Aurelian Roșca a adus un suflu nou pentru HC Dunărea Brăila care a ajuns la a patra victorie sub conducerea sa. Echipa brăileană a învins duminică seara pe HC Zalău cu 27-21 (16-9) după un meci controlat de la început la sfârșit de fetele lui Roșca.

Brăila a deschis scorul în minutul 3 prin Berescu și s-au distanțat la 3 goluri în minutul 7, scor 4-1. Dunărea s-a menținut în continuare la conducere, la cel puțin două goluri, iar în minutul 23 Diana Axinte și-a dus echipa prima dată la cinci goluri avans, scor 12-7. La pauză Brăila avea 7 goluri avans, după o repriză excelentă în care apărarea a funcționat foarte bine, iar Gabriela Dobre a parat două aruncări de la 7 metri ale oaspetelor.

Primul gol al reprizei a doua a fost marcat de echipa din Zalău, prin Valentina Panici, dar echipa din Zalău n-a reușit să se apropie la mai mult de cinci goluri până la final. Ultimul gol al meciului a fost marcat de Iryna Shutska, pentru 27-21. După ce Severin a ratat a treia aruncare de la 7 metri a zălăuancelor, la ultimul atac al echipei din Brăila oaspetele au recuperat și Severin a încercat să înscrie în poarta goală, numai că Dobre a avut o revenire de pe bancă în mare viteză și a reușit să devieze mingea.

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat:  Alina Vătu -6 goluri (5 de la 7 m), Nicoleta Safta -5, Diana Axinte -4, Nicoleta Tudor -3, Cristina Gheorghe -2, Diana Munteanu -2, Natasha Krnic -2, Iryna Shutska -1, Ana Maria Berescu -1, Elena Dache -1.  În poartă, Marina Razum a avut 4 intervenții reușite, iar Gabriela Dobre a avut 6 intervenții reușite. Au mai jucat: Cătălina Preda, Elena Manea, Ștefania Epureanu.

Pentru HC Zalău au marcat: Valentina Panici -8 goluri ( 2 de la 7 m), Alexandra Severin -5 (3 de la 7 m), Roxana Szoloși -3, Diana Nichitean -2, Andrada Mihalcea -2, Cristina Nica -1. În poartă Paula Vișan a avut 6 intervenții, iar Ioana Kelemen a avut 3 intervenții. Au mai jucat: Raluca Irimia, Daniela Corban, Dana Abed Kader, Ana Mihart, Tatiana Prycop, Aura Popescu.

După această etapă HC Dunărea Brăila a rămas pe locul 11, cu 14 puncte, la 3 puncte de CSM Slatina, ambele cu câte 15 meciuri jucate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here