Venirea pe banca tehnică a lui Aurelian Roșca a adus un suflu nou pentru HC Dunărea Brăila care a ajuns la a patra victorie sub conducerea sa. Echipa brăileană a învins duminică seara pe HC Zalău cu 27-21 (16-9) după un meci controlat de la început la sfârșit de fetele lui Roșca.

Brăila a deschis scorul în minutul 3 prin Berescu și s-au distanțat la 3 goluri în minutul 7, scor 4-1. Dunărea s-a menținut în continuare la conducere, la cel puțin două goluri, iar în minutul 23 Diana Axinte și-a dus echipa prima dată la cinci goluri avans, scor 12-7. La pauză Brăila avea 7 goluri avans, după o repriză excelentă în care apărarea a funcționat foarte bine, iar Gabriela Dobre a parat două aruncări de la 7 metri ale oaspetelor.

Primul gol al reprizei a doua a fost marcat de echipa din Zalău, prin Valentina Panici, dar echipa din Zalău n-a reușit să se apropie la mai mult de cinci goluri până la final. Ultimul gol al meciului a fost marcat de Iryna Shutska, pentru 27-21. După ce Severin a ratat a treia aruncare de la 7 metri a zălăuancelor, la ultimul atac al echipei din Brăila oaspetele au recuperat și Severin a încercat să înscrie în poarta goală, numai că Dobre a avut o revenire de pe bancă în mare viteză și a reușit să devieze mingea.

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat:  Alina Vătu -6 goluri (5 de la 7 m), Nicoleta Safta -5, Diana Axinte -4, Nicoleta Tudor -3, Cristina Gheorghe -2, Diana Munteanu -2, Natasha Krnic -2, Iryna Shutska -1, Ana Maria Berescu -1, Elena Dache -1.  În poartă, Marina Razum a avut 4 intervenții reușite, iar Gabriela Dobre a avut 6 intervenții reușite. Au mai jucat: Cătălina Preda, Elena Manea, Ștefania Epureanu.

Pentru HC Zalău au marcat: Valentina Panici -8 goluri ( 2 de la 7 m), Alexandra Severin -5 (3 de la 7 m), Roxana Szoloși -3, Diana Nichitean -2, Andrada Mihalcea -2, Cristina Nica -1. În poartă Paula Vișan a avut 6 intervenții, iar Ioana Kelemen a avut 3 intervenții. Au mai jucat: Raluca Irimia, Daniela Corban, Dana Abed Kader, Ana Mihart, Tatiana Prycop, Aura Popescu.

După această etapă HC Dunărea Brăila a rămas pe locul 11, cu 14 puncte, la 3 puncte de CSM Slatina, ambele cu câte 15 meciuri jucate.

Articolul precedentUn minor dat dispărut în Constanța găsit rătăcind pe străzile Brăilei
Articolul următorȘcoala Populară de Arte „Vespasian Lungu” Brăila prezentă la ”Seara Artelor” de la Cluj Napoca