HC Dunarea Brăila la început de an
HC Dunarea Brăila la început de an

HC Dunărea Brăila va juca primul meci oficial din 2019, joi, 10 ianuarie, de la ora 18.30. Echipa pregătită de Aurelian Roșca va întâlni în etapa a XI-a a Ligii Florilor pe CSM Slatina.

Reunite miercuri seara, handbalistele de la Dunărea Brăila au început pregătirile anul acesta cu gândul la ieșirea din zona subsolului clasamentului. Pentru meciul cu CSM Slatina echipa brăileană nu are decât varianta victoriei, orice alt rezultat fiind o ”piatră de moară” în lupta pentru evitarea barajului sau a retrogradării directe.

După primele 10 etape, HC Dunărea ocupă poziția a 13-a în clasament, cu doar patru puncte din 9 meciuri. CSM Slatina este pe locul 10, cu 11 puncte, fiind prima echipă deasupra liniei care asigură rămânerea în Liga Florilor și în viitorul sezon.

Antrenorul Aurelian Roșca s-a declarat mulțumit de creșerea jocului prestat în meciurile de pregătire din această pauză competițională și va avea la dispoziție întreg lotul pentru primul meci din anul 2019. Ana Maria Berbece și Carmina Manea vor putea intra în acest meci, fiind refăcute după accidentările care le-au ținut pe bancă în meciurile de pregătire.

Venită zilele trecute la Brăila, brazilianca Tauani Martins Schneider, în vârstă de 23 de ani, nu va putea fi folosită la acest meci, procedurile de legitimare a unei jucătoare extracomunitare necesitând timp. Oricum, probabil aceasta va juca în prima parte mai mult la echipa de Divizia A, pentru a-și intra în ritm.

Celelalte meciuri ale etapei a X-a sunt:

HC Zalău – SCM Craiova, miercuri, 9 ianuarie, ora 17.30

Minaur Baia Mare – Corona Brașov, miercuri, 9 ianuarie, ora 18.00

CSM Galați – Gloria Bistrița, joi, 10 ianuarie, ora 18.00

CSM București – Gloria Buzău, joi, 10 ianuarie, ora 17.30

SCM Rm. Vâlcea – CSU Cluj Napoca, joi, 10 ianuarie, ora 18.00

După meciul cu CSM Slatina, Dunărea Brăila se va deplasa la Bistrița, unde va întâlni duminică, 13 ianuarie a.c., de la ora 17.00, pe CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud, în penultima etapă a turului Ligii Florilor. În ultima etapă din tur, HC Dunărea va întâlni pe teren propriu pe SCM Gloria Buzău.

Articolul precedentÎn ciuda violențelor din ultima jumătate a anului trecut, rata criminalității în Brăila este în scădere
Articolul următorProgramul ”Permis pentru viitor”