Duminică seara, HC Dunărea Brăila a avut un start excepțional de meci în deplasarea de la Baia Mare. Din păcate ritmul din primele 28 de minute nu a continuat pe tot parcursul jocului și Minaur Baia Mare a câștigat la final cu 26-21 (11-13).

Deși cu un anumit grad de oboseală după meciul câștigat miercuri cu SCM Craiova și o deplasare lungă până în Maramureș, oboseala părea că nu se face simțită în prima repriză. După ce au condus pe finalul reprizei I în câteva rânduri cu 6 goluri diferență, în ultimele minute ale primei părți gazdele s-au descătușat și au redus handicapul la două goluri la pauză.

În primele patru minute din repriza a doua Minaur Baia Mare a mai marcat încă trei goluri care le-a adus pentru prima dată în avantaj. Meciul a rămas unul echilibrat, în care s-a mers cap la cap până în minutul 41, când Brăila conducea cu 18-17. A urmat o cădere bruscă în jocul Dunării Brăila, care a primit șase goluri fără să înscrie vreunul timp de 10 minute. Meciul era practic decis cu 9 minute înaintea finalului, când Minaur Baia Mare conducea cu 23-18.

Următorul gol al Brăilei a fost marcat de Cătălina Preda în minutul 51, după 10 minute în care n-au reușit să găsească soluții pentru a o învinge pe Cristina Enache. În ultimele 9 minute Minaur a mai marcat de 3 ori, iar Brăila doar de două, Preda ratând pe final de meci și o aruncare de la 7 metri.

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Alina Vătu -8 goluri (4 de la 7 m), Diana Munteanu -3, Cătălina Preda -2 ( 2 de la 7 m), Ana Maria Berescu -2, Diana Axinte -1, Nicoleta Safta -1, Nicoleta Tudor -2, Elena Dache -1, Carmina Elena Manea -1. Marina Razum a avut 6 intervenții reușite, iar Gabriela Dobre -4 intervenții. Au mai jucat: Iryna Shutska și Cristina Gheorghe.

Pentru Minaur Baia Mare au marcat: Shteriova -10 goluri (3 de la 7 m), Rysankova -6, Taivan -4, Burlacenko -1, Seraficeanu -1, Orșivschi -2, Bondar -2. Cristina Enache a avut 9 intervenții reușite, Andreea Năstasă -două și Adriana Medvedova Medvedova -3.

HC Dunărea a rămas pe locul 11, cu 11 puncte, la 6 puncte de ocupanta locului 10, CSM Slatina. Echipa lui Aurelian Roșca are însă un avans de 5 puncte față de CSU Cluj Napoca și de 6 puncte față de CSM Galați. În etapa a 16-a HC Dunărea Brăila va juca în Sala Polivalentă ”Danubius” din Brăila cu HC Zalău.

Articolul precedentUn pitbull a pus pe jar autoritățile
Articolul următorSă spunem NU cancerului, expoziție de lucrări de specialitate