Marți, 4 iunie 2019, Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” al judeţului Brăila, a organizat, la Colegiul Tehnic „Constantin D. Neniţescu”, faza interjudețeană a concursului şcolar cu tematică de protecţie civilă „CU VIAŢA MEA, APĂR VIAŢA”.

La această etapă a competiției s-au aliniat echipele de gimnaziu și cele de liceu, care au câștigat faza județeană din județele Buzău, Vrancea și Brăila.

Concursul a constat în desfăşurarea unei probe teoretice de verificare a cunoştinţelor acumulate prin parcurgerea unei tematici specifice şi două probe practice – transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 metri și parcurgerea unui traseu contaminat, cu obstacole.

Prin organizarea acestui concurs se urmărește dezvoltarea capacității de percepție a protecției civile ca ansamblu de activități cu caracter exclusiv umanitar, cunoașterea și aprecierea factorilor de risc potențial generatori de situații de urgență sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte, adoptarea comportamentului adecvat și cunoașterea modului de acțiune în cazul iminenței producerii sau al apariției unei situații de urgență ori dezastru și dezvoltarea atitudinii de solidaritate și de implicare voluntară în acțiunile de prevenire și de intervenție în situații de urgență sau dezastre.

După proba teoretică echipajul Școlii Radu Tudoran din Brăila a acumulat 30 de uncte, maximul posibil, iar la nivel liceal echipajele de la Colegiul Edmond Nicolau din Focșani și Colegiul tehnic ”C. D. Nenițescu” au obținut câte 30 de puncte.

La ambele probe practice doar cele două echipaje brăilene au obținut maxim de puncte, câte 35.

După parcurgerea probelor de concurs, clasamentului a fost următorul:

  • Nivel gimnazial:

Locul I – Şcoala Gimnazială „Radu Tudoran” Brăila – 100 puncte

Locul II – Şcoala Gimnazială „Alexandru Vlahuță” Gugești, Vrancea – 84 puncte

Locul III – Liceul Teoretic Pogoanele, Buzău – 78 puncte.

  • Nivel liceal:

Locul I – Colegiul Tehnic „Constantin D. Neniţescu” Brăila – 100 puncte

Locul II – Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” Focșani, Vrancea – 93 puncte

Locul III – Liceul Tehnologic Pătârlagele, Buzău – 75 puncte

Echipajele clasate pe locurile I, vor participa la etapa națională a acestui concurs care se va desfășura în municipiul Deva pe timpul vacanței de vară.

Articolul precedentArestat preventiv pentru tentativă de omor
Articolul următorT.I.S.P.O.L. – o săptămână de controale ale polițiștilor