ECO SA ne gazează în anul 2018
ECO SA ne gazează în anul 2018

În ședința CLM din octombrie anul trecut Consiliul Local Municipal, actionarul majoritar al operatorului de salubritate ECO SA, a aprobat alocarea a 9 milioane de lei din bugetul local pentru o majorare de capital a firmei.

Banii urmau să fie folosiți pentru plata unor datorii istorice și realizarea investițiilor necesare “asigurării prestării în condiții optime a serviciului de salubrizare”. Din această sumă, 5.244.511 lei au fost plătite în contul datoriilor pe care societatea le avea la furnizori, la bugetul local și la bugetul consolidat, precum și pe partea de cheltuieli de personal. Restul de 3.755.489 lei (cu TVA), erau destinate dotării firmei ECO SA pentru a achiziționa 350 containere zincate de 1,1 mc,  250 de containere metalice cu capac de plastic de 1100 l, două autocompactoare de 22 mc, o automăturatoare de 16 tone, un tractor de capacitate de 110 CP, o remorcă agricolă dotată cu suprastructură de tip Hook Lift, o perie frontală, un încărcător cu cupă, precum și o autospecială multifuncțională dotată cu container pentru colectare frunze și container pentru moluz.

Zilele trecute mai multe fotografii și materiale video cu o maşină a operatorului de salubrizare ECO SA, care circulă pe străzile municipiului au făcut vâlvă pe rețelele de socializare. Mașina lăsa în urmă o dâră de fum care făcea imposibilă vizibilitatea șoferilor care se aflau în spatele acestea.

Cometnariile l-au vizat în mod direct pe primarul Marian Dragomir, cel care a susținut infuzia de capital către această societate.

 

Articolul precedentStatuia lui Vlaicu Vodă – 40.000 de euro din bugetul local!
Articolul următorDupă patru luni, suspecții au fost identificați! Cei trei riscă să stea după gratii