Consiliul Național al Elevilor a anunțat că protestează față de modul „în care sunt organizate simulările examenelor naționale”. Tinerii spun că sunt „o generație de cobai” a Ministerului Educației.

Dăm foaia goală pentru că încă o evaluare în clasa a VII-a este nejustificată, când încă nu ne-a fost clarificat de ce am dat-o pe cea din clasa a VI-a, căci încă o simulare nu ne va face nici mai stăpâni pe competențele noastre, nici mai puțin stresați la gândul că ne așteaptă ani grei, ani în care vom alerga de la un meditator la altul, ani în care, după atâtea examene și evaluări standardizate, nimeni nu ne va întreba spre ce domeniu vrem să ne îndreptăm”, au anunțat cei de la Consiliul Național al Elevilor înaintea simulării pentru evaluarea națională susținută de elevii claselor a VII-a și a VIII-a.

În județul Brăila elevii nu s-au raliat protestului. Conform informațiilor furnizate de inspectorul școlar general adjunct, Dan Gheorghiță, elevii claselor a VII-a și a VIII-a de la școlile din județul Brăila monitorizate de ISJ s-au prezentat la simulările de la limba română și matematică și nu au dat foile goale în semn de protest.

Cu toate acestea, pentru simulările la examenul de Bacalaureat, dacă Consiliul Național al Elevilor vor continua acest gen de protest, ISJ Brăila se așteaptă ca și la noi în județ să apară proteste de acest gen.

Inspectorul școlar adjunct Dan Gheorghiță consideră că aceste simulări au rolul de a familiariza elevii cu rigorile testelor pe care le vor susţine la finalul ciclului gimnazial/liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă.

La Brăila prezenţa elevilor din clasa a VII-a la simularea de la limba și literatura română a fost de 91%. Din totalul de 2.844 de elevi înscrişi în clasele a VII-a în unităţile de învăţământ brăilene, au fost prezenţi la simulare 2.586. Diferenţa de 258 este reprezentată de elevii care au absentat din diferite motive, dar şi de cei cu cerinţe educaţionale speciale (CES) care nu şi-au exprimat, în scris, intenţia de a participa la simulare.

Rezultatele finale vor fi comunicate abia pe 22 martie și nu vor fi trecute în catalog decât dacă elevii solicită acest lucru.

Articolul precedentHoț din Făurei prins cu ajutorul câinelui polițist Vog
Articolul următorFoști jucători la Dacia Unirea Brăila invitați la un meci demonstrativ cu ocazia împlinirii a 100 de ani de existență a clubului