Acasă Actual Eliberat din închisoare la mai puțin de 3 ani după ce a...

Eliberat din închisoare la mai puțin de 3 ani după ce a omorât 5 persoane într-o stație Braicar

Eliberat din închisoare la mai puțin de 3 ani după ce a omorât 5 persoane într-o stație Braicar
Eliberat din închisoare la mai puțin de 3 ani după ce a omorât 5 persoane într-o stație Braicar

Judecătoria Brăila a admis cererea de liberare condiţionată pentru Marius Negoiță, tânărul care pe 4 aprilie 2016 a produs un grav accident rutier în municipiul Brăila, în urma căruia au decedat cinci persoane aflate într-o stație de autobuz pe Șoseaua Râmnicu Sărat. În februarie 2017, Negoiță, acum în vârstă de 30 de ani, a primit o pedeapsă de 5 ani închisoare, în urma unei hotărâri definitive și irevocabile dată de Curtea de Apel Galați. 

Marius Negoiță, cel care a ucis cinci persoane în staţia de autobuz de pe Şoseaua Râmnicu Sărat, a fost eliberat condiționat. Condamnat definitiv în februarie 2017 la o pedeapsă de 5 ani închisoare, inculpatul a scăpat de pușcărie.

La data de 11 februarie, Judecătoria Brăila a admis cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat Negoiţă Marius, iar acesta a fost văzut zilele trecute circulând liber prin oraș. Decizia instanței a fost dată pe 19 februarie 2019, apoi acesta a părăsitPenitenciarul Brăila, unde a stat din aprilie 2016.

Negoiţă este acuzat că, în dimineaţa zilei de 4 aprilie 2016, în jurul orei 6.40, a intrat pe contrasens cu o viteză mult prea mare şi a spulberat staţia de autobuz de la TUG Center, situată pe şoseaua Râmnicu Sărat, în apropiere de intersecția cu strada Comuna din Paris. Marius Negoiţă lucra ca agent de pază la SC “My Security” SRL, și la momentul tragicului acident conducea autoturismul “Renault Megane” pe şoseaua Râmnicu Sărat, venind dinspre B-dul Dorobanţilor, către Comuna din Paris. În zona stației de autobuz, în timp ce se afla pe contrasens, acesta a tras brusc de volan pentru a evita impactul cu un alt vehicul care circula regulamentar și îi venea din față, și a părăsit partea carosabilă intrând în plin în stația de autobuz în care se aflau cinci persoane.

În urma acelui tragic accident, cel mai grav produs în ultimii 30 de ani pe raza municipiului Brăila, au decedat pe loc: Nicoleta Pîrlog, 41 de ani, Mirela Iosub, 41 de ani, soții Nicoleta şi Florin Oprea, în vârstă de 37, respectiv 40 de ani, şi Anişoara Toader, 52 de ani.

În urma teribilului accident, a fost rănită şi Antoanela Lazăr. Femeia a suferit leziuni la gamba piciorului stâng, având nevoie de 16 zile de îngrijiri medicale.

Pe 14 aprilie 2016, s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui Marius Negoiţă. A doua zi, judecătorii au respins propunerea de arestare şi au dispus luarea măsurii arestului la domiciliu. Pe 21 aprilie, însă, Tribunalul Brăila a dispus arestarea preventivă a inculpatului, care a rămas în închisoare până în februarie 2019, adică 2 ani și 10 luni.

Acesta a executat puțin mai mult de jumătate din pedeapsa și așa foarte mică în raport cu gravitatea faptelor.

Articolul precedentPNL atacă dur administrația locală: ”Managementul prost, indolența și incompetența lor fac victime printre brăileni”
Articolul următorInspecția Comercială a verificat 49 de operatori! 17 dintre aceștia au primit sancțiuni