Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila organizează marți, 28 mai, ora 16.30, evenimentul “Eu, tu, noi și cancerul” –workshop gratuit susținut de Raluca Panait, psiholog. Programul “Eu, tu, noi și cancerul” a început în 2015 și presupune crearea unor  grupuri suport pentru persoanele diagnosticate cu cancer, respectiv pentru membrii familiilor acestora. “Vă așteptăm pe toți cei care căutați dincolo de traumă , pe acele persoane diagnosticate cu cancer, dar și pe membrii acestor familii, pe toți cei care doresc să descopere puteri nebănuite, să profite la maxim de timpul lor și vor să transforme totul în șansă. Cancerul ajunge să fie subiectul principal, iar oamenii caută soluții într-un labirint, se pierd pe ei înșiși, își epuizează energiile în această confruntare. Tocmai de aceea este esențial să găsească puncte de sprijin, resurse știute sau neștiute încă, noi valori, să-și găsească noul echilibru în această nouă realitate”, este mesajul psihologului Raluca Panait.

Experiențe minunate, informații deosebite, descoperiri, lacrimi și multe zâmbete – acesta este programul pentru viață. Părerile participanților: «Este o inițiativă pe care o apreciez foarte mult. Apreciere care merge obligatoriu spre cei care au inițiat și participanții la acest eveniment»; «Am învățat să mă iubesc mai mult și să gândesc pozitiv zilnic»; «Satisfacție și regret că nu am invitat special o anumită persoană»; «Se poate face orice bine când ai și îndrumarea necesară. A fost foarte interesant. Mulțumesc mult pentru tot»; «Tot ce s-a făcut aici, azi, cred cu siguranță că îmi va folosi»; «O întâlnire benefică, binevenită»; «Sunt unică și importantă»; «Câtă fericire pot să suport azi?»; «Sunt pulbere de stele în modul cel mai realist posibil»; «Să împărtășesc și altora»; «De-am putea avea mai multe persoane alături în această sală!!!»; «Felicitări și mulțumiri tuturor ce sunt alături de noi, de viață, de noi perspective!»”. Iată o mică parte dintre ecourile proiectului care oferă ocazia bolnavilor de cancer de a se integra într-o comunitate unită de aceeași preocupare – “omul și resursele sale nenumărate”, de a descoperi un mediu de siguranță în care să poată fi ei înșiși, de a descoperi impactul emoțiilor asupra omului și asupra stării de sănătate, de a cunoaște povești diferite și experiențe personale, de a explora tehnici de autocunoaștere și de a face primii pași în transformarea propriei vieți.

Raluca Panait este psiholog și trainer cu formare în psihoterapie sistemică, management și resurse umane, NLP, coaching, dezvoltare personală, hipnoză. A ales să fie sprijin pentru cei aflați în nevoie, oferind gratuit informații avizate oamenilor diagnosticați cu această maladie.

Evenimentul are loc la Sala Fănuș Neagu, la sediul Bibliotecii din Piața Poligon, nr.4.

 

Articolul precedentTeodorovici: La inaugurare nu vor fi atâtea foarfeci câte persoane vor dori să taie panglica
Articolul următorUn tânăr brăilean a ajuns în spital după ce a traversat strada fără să se asigure!