Europarlamentarul liberal Cristian Bușoi a vorbit la Brăila despre noua postură pe care o ocupă în cadrul Parlamentului European, aceea de președinte al Comisiei de Industrie, Energie și Cercetare. 

Cei 10 europarlamentari ai PNL și-au împărțit țara și fiecare are un număr de județe de care se ocupă. Vicepreședinte pe probleme de sănătate la nivel național, eurodeputatul Bușoi este singurul parlamentar român care este președinte al unei comisii din Parlamentul European și totodată responsabil pentru județiil Brăila, alături de Ialomița, Ilfov și București.

La întâlnirea cu presa pe care a avut-o la Brăila, Bușoi a vorbit despre influența pe care ar putea să o aibă România la nivel european în domeniul energiei și cercetării. Un al doilea obbiectiv al său în caliteatea pe care o deține în parlamentul European este cel de atragerea a fondurilor europene în domeniul energiei, cercetării, a digitalului, dar și în alte domenii care sunt în responsabilitatea Comisiei pe care o prezidează.

Bușoi a spus că obiectivul pe care-l are UE este de a merge pe un alt tip de politică energetică, către emisii zero de dioxid de carbon în 2050. Acesta a spus că românia trebuie să obțină cât mai mulți bani europeni din fondul de tranziție de energie justă, în valoare de 7,5 miliarde de euro. Acești bani vor veni către acele regiuni și acele județe care vor fi cel mai puternic afectate de tranziția energetică și de închiderea unor unități de producere a energiei pe bază de cărbune și trecerea către alt gen de producție în domeniul energiei.

Bușoi a reamintit și de proietul pe care l-a susținut în campania electorală alături de organizația PNL Brăila, acela al spitalului regional Brăila – Galați, dar și despre proiecte de anvelopări de blocuri, a eficienței energetice, dar și de Podul suspendat peste Dunăre.

Cristian Bușoi îi invită pe brăileni să vină la cabinetul său pe care l-a deschis la sediul PNL Brăila, pentru a-i transmite problemele și doleanțele prin intermediul consilierului desemnat de organizație, președintele organizației de tineret, Daniela Pascale. Acesta a promis că la viitoarele vizite în Brăila își va face timp pentru întâlniri cu cetățenii care vin cu subiecte complicate, ce nu pot fi rezolvate prin intermediul mijloacelor moderne de comunicații.

Europarlamentarul a anunțat și că în luna martie intenționează să realizeze la Brăila o consultare publică privind atragerea de fonduri europene, la care să participe și reprezentanți ai mediului de afaceri din Brăila, ai sindicatelor, patronatelor, mass-media, dar și reprezentanți ai Guvernului.