Prezent la Brăila, europarlamentarul Cristian Buşoi a declarat că referendumul propus de președintele Klaus Iohannis, care ar urma să se desfășoare în aceeași zi cu alegerile europarlamentare, răspunde la frământările societății românești.

Bușoi a atras atenția asupra faptului că suntem toți martorii unui asalt din partea actualului Guvern, care este hotărât să se joace cu legile justiției în România, fără să țină cont de consecințele care vin în urma modificărilor legislative.

 

 

Singura soluție este de a cere opinia poporului român, sub forma unui referendum, pe teme care frământă societatea românească. Una din marile teme este aceea a amnistiei și grațierii, pentru fapte de corupție și a doua, este aceea de a legifera în domeniul justiției, în domeniul codurilor penale, în domeniul organizării sistemului judiciar, prin ordonanțe de urgență. Acestea sunt foarte greu de atacat la Curtea Constituțională, pentru că așa a fost scrisă Constituția, doar Avocatului Poporului – care acum este o anexă a PSD-ului, și care nu face nimic, nici măcar să le atace(…)

Speranța noastră este că, dacă vor vedea o mare majoritate exprimându-se într-o anumită direcție, măcar până la modificarea Constituției, care nu este obligatorie, dar ar trebui să fie făcută, să le fie frică de poporul român și de puterea pe care, la un moment dat, o să o aibă romanii”, a declarat europarlamentarul Cristian Buşoi.

Europarlamentarul PNL a mai spus că speră ca românii să nu se lase păcăliţi de declarațiile social-democraților, care înregistrează astăzi ”o scădere dramatică în sondaje”.

 

Articolul precedentDouă firme au contestat contractul privind exproprierile din zona Podului de la Brăila
Articolul următorLiberalii strâng semnături pentru înființarea spitalului regional