Eveniment caritabil omagial ”100 DE ANI DE LA MAREA UNIRE”

Eveniment caritabil omagial ”100 DE ANI DE LA MAREA UNIRE”
Eveniment caritabil omagial ”100 DE ANI DE LA MAREA UNIRE”

Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria”, filiala Brăila „General Stan Poetaș”, organizează o serie de acțiuni de colectare de fonduri care vor fi folosite pentru oferirea, în luna decembrie, de pachete cu produse specifice sărbătorii Crăciunului tuturor veteranilor din Al Doilea Război Mondial din județul Brăila.

Marți, 6 noiembrie, la inițiativa col. (rz.) dr. ing. Balaban Mihail, Cavaler al Ordinului „Bărbăție și Credință”, membru al Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”, filiala Brăila „General Stan Poetaș” și col. (rz.) dr. Tălpău Ionel, vicepreședinte filiala Brăila „General Stan Poetaș” a Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”, va fi organizat un eveniment caritabil omagial „100 DE ANI DE LA MAREA UNIRE”, dedicat celor care au slujit și slujesc România sub drapelul tricolor. Evenimentul, care se va desfășura în foaierul Teatrului Maria Filotti din Brăila, între orele 14.00-18.30, va avea un spectacol de muzică și poezie patriotică, dar și o expoziție de fotografii, arme și echipamente militare. Participarea la spectacolul de muzică și poezie se va face pe bază de invitație, la care donația recomandată este de 30 de lei/persoană.

Seara se va încheia cu o cină festivă, care va avea ca scop strângerea de fonduri pentru evenimentul caritabil, la care donația recomandată este de 100 lei/persoană.

La aceste evenimente sunt invitați să participe veterani din Al Doilea Război Mondial, dar și veterani din teatrele de operații (în uniformă), din județele Brăila, Galați, Vrancea, care au activat cel puțin un an de zile într-unul dintre teatrele de operații la care a participat Armata Română după 1990.

La eveniment caritabil omagial „100 DE ANI DE LA MAREA UNIRE” sunt așteptați să participe militari activi din toate structurile militare și polițiști (în uniformă), cadre militare în rezervă și în retragere din structurile Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională (opțional în uniformă), autorități publice locale, elevi și cercetași din județul Brăila, Donatori/Sponsori/Spectatori prin donații/sponsorizare în bani și/sau produse sau cumpărarea de invitații (spectacol+masa), dar și alte persoane, în limita locurilor rămase disponibile în sala de spectacol (prin cumpărarea de invitații).

În intervalul 14.00-18.00, intrarea va fi liberă pentru vizionarea expoziției cu arme, echipament militar și materiale din perioada 1848-1945 – exponate din muzeul de tradiții militare al Flotilei de Dunăre „Mihail Kogălniceanu” și a Expoziție cu fotografii ale operelor comemorative din județul Brăila prezentată de col. (rz.) Giurgea Constantin, de la Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria”, filiala Brăila „General Stan Poetaș”, precum și a Expoziție cu fotografii morminte și opere comemorative de război româneşti din străinătate prezentată de col. (rz.) dr. Tălpău Ionel, Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria”, filiala Brăila „General Stan Poetaș” și a expoziție cu arme și echipamente militare din perioada 1848-1945 de la Muzeul de istorie din orașul Ianca.

De asemenea va fi prezentată o expoziție de numismatică, medalii și brevete militare de către col. (rz.) Teodorescu Ionel, Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria”, filiala Brăila „General Stan Poetaș”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.