Eveniment comun al structurilor MAI pentru marcarea Zilei Naţionale a României
Eveniment comun al structurilor MAI pentru marcarea Zilei Naţionale a României

Astăzi, în intervalul orar 10:00-13:00, în foaierul Sălii Polivalente ”Danubius” din Brăila, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila, alături de celelalte structuri reprezentate în cadrul Comisiei judeţene de monitorizare a activităţii preventive Brăila au organizat un eveniment comun pentru marcarea Zilei Naţionale a României.

La evenimentul organizat de IPJ Brăila au mai participat reprezentanți ai Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Brăila, Sectorul Poliţiei de Frontieră Brăila, Serviciul Judeţean Anticorupţie Brăila, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Brăila şi Centrul Regional Împotriva Traficului de Persoane Galați.

Aceștia s-au adresat în principal elevilor din judeţul Brăila, iar organizatorii au pregătit copiilor și tinerilor ateliere de prezentare a tehnicii și echipamentelor folosite în activitățile specifice, exerciții demonstrative ale luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, care au prezentat tehnici de apărare în Ju Jitsu Brazilian și kingboxing, dar și exerciții cu câinii de serviciu.

Elevii au avut posibilitatea de a învăța tehnici de autoapărare, de a participa la experimente menite să îi conştientizeze cu privire la efectele consumului de alcool şi de substanţe psihoactive asupra organismului, de a învăţa cum să se protejeze împotriva infractorilor şi de a afla care este traseul educaţional pe care trebuie să îl urmeze pentru a profesa ca poliţişti ori jandarmi.

De asemenea a fost organizată o expoziţie cu fotografii realizate de polițiști ai  I.P.J. Brăila şi au fost proiectate materiale video cu aspecte din activităţile specifice ale poliţiştilor şi jandarmilor.

Articolul precedentPlanuri mari pentru infrastructura sportivă! Șeful CJ vorbește de investiții în parteneriat cu Primăria Brăila
Articolul următorDeputatul Vasile Varga a reușit modificarea Codului Rutier, după tragedia din ”Stația morții”