Exercitiu de verificare a sistemului de avertizare-alarmare a populaţiei

Exercitiu de verificare a sistemului de avertizare-alarmare a populaţiei
Exercitiu de verificare a sistemului de avertizare-alarmare a populaţiei

Marți, 29 ianuarie 2019, în intervalul orar 09.00 – 17.00, o comisie formată din reprezentanţi ai SC Hidroelectrica – Sucursala Hidrocentrale „Bistriţa” Piatra Neamţ şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” al judeţului Brăila, va efectua un exerciţiu de verificare a audibilităţii sirenelor din cadrul Sistemului de avertizare-alarmare a populaţiei în caz de accidente la construcţii hidrotehnice situate în aval de barajul Izvorul Muntelui.

Sirenele amplasate în judeţul Brăila care vor face parte din acest exercițiu sunt cele amplasate în localităţile Brăila (Şcoala gimnazială „Aurel Vlaicu” şi Căminul de batrâni Lacu Sărat),  Ariciu, Vădeni, Vameşu, Voineşti, Latinu, Cotu Lung şi Cotu Mihalea.

Pentru a evita efectul de „panică”, activitatea a fost comunicată Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă, astfel încât, populaţia din zonele de audibilitate ale sistemului de avertizare-alarmare să fie informată despre desfăşurarea acestui exerciţiu.

În cazul unui accident la construcţiile hidrotehnice din aval de barajul amintit, autorităţile locale şi populaţia din judeţele Brăila, Galaţi şi Vrancea vor fi avertizate în timp operativ prin sistemul respectiv, acesta fiind acţionat din punctul de comandă amplasat la CHE Movileni.

Precizăm că pe teritoriul judeţului sunt amplasate 36 de sirene în municipiul Brăila şi comunele Chiscani, Măxineni, Movila Miresii, Romanu, Salcia Tudor, Scorţaru Nou, Traian, Tudor Vladimirescu şi Vădeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.