Miercuri, 6 octombrie a.c., 27 de oameni au primit o șansă la viață, după ce 9 jandarmi au donat sânge, în cadrul campaniei naționale demarată de Jandarmeria Română, intitulată „Donează sânge! Salvează o viață!”. Gestul voluntar și benevol al jandarmilor brăileni vine în contextul lipsei acute de sânge din spitale.

”De la această activitate nu ne dorim decât un singur lucru: exemplul colegilor noștri să fie urmat în societate, iar media zilnică a donatorilor de sânge să fie în creștere. În acest mod, ajutăm atât pacienții, cât și medicii să-și ducă la bun sfârșit actul medical.

De asemenea, nu putem să nu amintim de ceilalți colegi care sunt „donatori onorifici”, în sensul că donează sânge periodic. Numai în ultima săptămână, alți trei jandarmi au călcat pragul Centrului de Transfuzie Sanguină situat pe strada R.S. Campiniu din municipiul Brăila.

Încheiem cu un mesaj: știați că o cantitate de 450 ml de sânge recoltată de la un donator este suficientă pentru salvarea a trei vieți omenești? Vă îndemnăm pe toți cei care puteți dona sânge să faceți acest lucru, iar pentru cei care, din diferite motive, nu pot dona, e suficient să ducă îndemnul mai departe” transmit reprezentanții Jandarmeriei Brăila.

Sursa: Realitatea de Braila