Fațada unei clădiri din Centrul Istoric al Brăilei s-a prabușit pe trotuar

Duminică seară, în jurul orei 17.00, o bucată din fațada imobilului de pe strada Mihai Eminescu, nr. 44, s-a prăbușit peste trotuar și carosabil. Cum strada Mihai Eminescu nu mai este una foarte circulată în ultimii ani, mai ales după lăsarea serii, prin zonă nu se afla nici un trecător care să fie lovit de bucățile de fațadă căzute. 

Clădirea a cărei fațade s-a prăbușit parțial duminică seara se află în vecinătatea sediului Serviciului de Utilitate Publică, Administrare Fond Locativ şi Cimitire (SUPAFLC) și  aparține firmei “Venta Prodcom” SRL a omului de afaceri brăilean Gheorghe Puşcaşu. Firma în cauză a fost amendată de Poliţia Locală de mai multe ori, în perioada 2017 – 2018, cu sume modice, de maxim 200 lei, prevăzute într-o hotărâre de Consiliu Local, pentru că nu a luat măsuri de consolidare şi restaurare a faţadei degradate.

La începutul lunii iunie a.c. Gheorghe Pușcașu a acoperit fațada degradată cu o plasă verde, spunând că va face consolidarea imediat ce va primi autorizațiile necesare, dar clădirea a rămas în același stadiu.

Administrația locală brăileană a aprobat în ședința din 20 decembrie mărirea impozitelor pe clădirile lăsate în stare de degradare în centrul istoric cu 500%. În schimb, cei care își renovează fațadele vor fi scutiți de plata impozitului pe o perioadă de trei ani. Probabil că firma afaceristului brăilean care deține acest imobil a așteptat această hotărâre ca să se apuce de lucrări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.