La data de 19.02.2020, în jurul orei 22:00, polițiștii au fost sesizați de către o femeie cu privire la faptul că vecinul său, un bărbat, în vârstă de 70 de ani, din municipiul Brăila, a decedat la domiciliu.

Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Brăila, pentru efectuarea necropsiei, în vederea stabilirii cu exactitate a cauzei decesului.

Din cercetările efectuate, a rezultat că bărbatul locuia împreună cu sora acestuia, Dragostina M., în vârstă de 72 de ani, într-un apartament din cartierul Obor din municipiul Brăila. Sora acestuia este bănuită de comiterea infracțiunii de omor în condiții de violență în familie. Din primele date rezultă faptul că la data de 18 februarie bărbatul în vârstă de 70 de ani, respectiv fratele inculpatei, a fost găsit decedat ca urmare a unei acțiuni de sufocare- strangulare a gâtului.

În cursul zilei de 21.02.2020, sora bărbatului decedat a fost reținută, pe bază de ordonanţă, pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Brăila.

În cursul zilei de sâmbătă, 22 februarie a.c.,, acesta a fost prezentată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila instanței de judecată,care a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, până pe 21 aprilie 2020. Pe lângă interdicția de a părăsi teritoriul județului Brăila, femeii îi este interzis să comunice și cu alte 10 persoane, rude sau vecini. Judecătorul de drepturi şi libertăţi atrage atenţia inculpatei Dragostina M. că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor ce îi revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Supravegherea respectării de către inculpată a obligaţiilor care îi revin pe durata controlului judiciar va fi realizată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila – Biroul Supraveghere Judiciară.

În cauză s-a întocmit dosar penal și se continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt.

Articolul precedentIntrerupere a furnizarii apei potabile intr-o zona din cartierul Vidin
Articolul următorVal de incendii la care au intervenit pompierii brăileni în cursul zilei de ieri