Polițiștii de imigrări din Brăila au depistat cu ședere ilegală, o femeie din Republica Moldova care nu a părăsit teritoriul României la expirarea dreptului de ședere. Aceasta a fost sancționată contravențional cu avertisment și îndrumată să-și reglementeze dreptul de ședere, fiind membru de familie al unui cetățean român.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Brăila au desfăşurat, luni, 15 martie a.c., o acțiune în cooperare cu polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brăila, pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

În cadrul activităților întreprinse a fost depistată cu ședere ilegală, o femeie în vârstă de 45 de ani, din Republica Moldova, care nu mai îndeplinea condițiile șederii pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că femeia a intrat legal în România, în baza pașaportului biometric, iar la expirarea perioadei de ședere nu a părăsit teritoriul țării și nici nu a făcut demersuri de prelungire a acestuia.

Întrucât este membru de familie a unui cetățean român, polițiștii de imigrări au consiliat-o și au îndrumat-o să-și regelementeze dreptul de ședere în România, în scop de reîntregirea familiei. Femeia a fost sancționată contravențional cu avertisment.

 

 

Sursa: Realitatea de Braila