Femeie din Turcia depistată cu ședere ilegală în municipiul Brăila
Femeie din Turcia depistată cu ședere ilegală în municipiul Brăila

Polițiștii de imigrări din Brăila au depistat cu ședere ilegală o tânără de 29 de ani, din Turcia. Aceasta a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 700 de lei şi obligată să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Brăila au desfăşurat, la data de 4 octombrie a.c., un control cu forțe proprii pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini.

Cu aceasta ocazie a  fost depistată cu şedere ilegală o femeie din Turcia, în vârsta de 29 de ani. Aceasta, la expirarea dreptului de şedere conferit de viza de scurtă ședere în scop de vizită, nu a părăsit teritoriul României. Pentru acest fapt aceasta a fost sancţionată contravenţional cu amendă, în valoare de 700 lei, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România republicată.

Totodată, pe numele femeii polițiștii de imigrări au emis o decizie de returnare de pe teritoriul României, prin care aceasta este obligată să părăsească ţara în termen de 15 zile.

”Acţiunile desfăşurate de către poliţiştii de imigrări urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor şi combaterea migraţiei şi muncii ilegale.
Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale, la sediul Biroului pentru Imigrări al judeţului Brăila, din strada Ana Aslan nr.39, la numărul de telefon 0239-606100, sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro”
Articolul precedentDoi brăileni, depistați la volan, sub influența băuturilor alcoolice
Articolul următorMFP continuă și în luna octombrie emisiunile de titluri de stat pentru populație