În perioada 16-18 octombrie 2019, Biblioteca Județeană Panait Istrati Brăila organizează un festival adresat oricărui brăilean care se simte capabil să transmită povești, dar și celor cărora le plac istorisirile.

 

Vârsta, atât a povestitorilor, cât și a ascultătorilor nu are nicio relavanță pentru că evenimentul este organizat pe mai multe secțiuni:

– secțiunea pentru copii (preșcolari și elevi din ciclul primar): joi și vineri (17-18 octombrie), ora 9.00, la Secția pentru Copii. Ludotecă;

– secțiunea pentru copii (ciclul gimnazial), joi, 17 octombrie, ora 11, la Sala Fănuș Neagu;

– secțiunea pentru adolescenți, miercuri, 16 octombrie, ora 16, sala Panait Istrati;

– secțiunea pentru adulți, joi, 17 octombrie, ora 17.00.

Seara de joi, dedicată adulților, va fi specială, fiind invitați trei excelente povestitoare din Chișinău – Liliana Juc, Elena Taragan, Valentina Țîra – și una din Iași – Manuela T. Balașca-Mihoci.

Le mulțumim partenerilor noștri din Brăila implicați în proiect pentru dăruire și pentru că aduc mai aproape de oameni povești frumoase și educative: Colegiul Economic Ion Ghica, Liceul N. Iorga, Liceul Tehnologic Anghel Saligny – Structura Școala Gimnazială C.S. Aldea”, a declarat purtătorul de cuvânt al Bibliotecii Județene Panait istrati, Laura Caplea.

Festivalul face parte din activitățile proiectului: Fabrica de Povești, finanțat prin programul Erasmus+ al Comisiei Europene. Managerul proiectului și coordonatorul festivalului este dr. Eduard Claudiu BRĂILEANU, șef serviciu Relații cu Publicul în cadrul Bibliotecii.

Articolul precedentDeputatul Emilia Meiroșu: ”Viorica Dăncilă a guvernat pe întuneric, a falsificat date, a mințit, a dezamăgit”
Articolul următorA vrut să afle viitorul și a rămas fără inel!