Florin Călinescu a vorbit la RealitateaTV despre cazul judecătorului care l-a lăsat în libertate pe un tânăr în vârstă de 32 de ani, din localitatea Drogu, județul Brăila, după ce a abuzat în două rânduri de inocența unui minor, cerându-i copilului de numai 12 ani să-l masturbeze.

 

Inițial, Judecătoria Făurei a dispus măsura arestului preventiv, pentru Mîţă Daniel, însă la apel, acesta a reușit să obțină eliberarea sub control judiciar. Tânărul s-a întors acasă și locuiește la câțiva zeci de metri de familia copilului abuzat.

Este un bărbat de pe lângă Brăila, Făurei cred, care și-a bătut joc de un minor – 12 ani parcă – l-a pus să-l masturbeze. Judecătorii din Brăila l-au pus în libertate pe acest cetățean, nereprezentând un pericol public. Deci aici nu mai este vorba de o operatoare, un operator cu două luni, este vorba de un judecător, un nemernic, după părerea mea(…)

Deci un om ia un minor de pe stradă și-i spune ”joacă-te cu cucu” iar judecătorul zice ”se poate duce acasă – nu prezintă un pericol public”. Adică trebuia să-l dea cu capul de pietre, trebuia să-l tranșeze, trebuia să-l ardă? Sigur, prezumpția de nevinovăție este clară, omul a recunoscut(…) Adică omul acolo a fost prins, l-a dus la tribunal, mi-a cheltuit mie – poporului român – banii de curent, cu niște salarii și cu niște viitoare pensii, absolut nerușinate și a zis: du-te acasă că nu ești un pericol public!”, a declarat Florin Călinescu, președintele Partidului Verde, în cadrul unei emisiuni televizate la RealitateaTV.

Conform cererii de arestare preventivă adresată instanţei de Parchetul Făurei minorul a fost ademenit cu bani şi alte promisiuni. „Profitând de imposibilitatea de a-şi exprima voinţa în mod valabil şi promiţându-i oferirea de bani şi înmânarea telefonului său mobil pentru a-l folosi la jocuri virtuale, inculpatul a efectuat câte un act de masturbare în prezenţa persoanei vătămate minore M.V., în vârstă de 12 ani. I-a oferit apoi sumele de 10 lei, respectiv 11 lei şi a determinat-o să-l masturbeze în continuare”, a stabilit procurorul de caz.

Tribunalul din Brăila l-a trimis în control judiciar pe pedofilul de 32 de ani. Motivarea acestora a fost că „lipsa antecedentelor penale și conduita sinceră a inculpatului, încă de la debutul anchetei judiciare, sunt de natură a conduce la concluzia că lăsarea în libertate supravegheată nu este de natură a menține sau crea o stare de pericol la adresa ordinii publice”.

Articolul precedentHandbalistele de la HC Dunărea Brăila prezentate publicului de Zilele Brăilei
Articolul următorProgramul Festivalului ”Zile și nopți de teatru la Brăila”, ediția a-XIII-a