Sâmbătă, 11 iunie 2022, Costică Dafinoiu a fost condus pe ultimul drum. A fost singurul pugilist brăilean medaliat la Jocurile Olimice. Costică Dafinoiu s-a stins din viață pe 8 iunie 2022, în Spitalul Județean Brăila, acolo unde a fost internat pe 3 iunie.

În urmă cu circa 2 luni a mai fost internat în spital, unde a fost operat, iar în ultimele zile își revenise. În prima zi a Cupei României la box pentru juniori, desfășurată la Brăila, a fost prezent la câteva meciuri, dar nu a rezistat prea mult din cauza căldurii. Vineri, 3 iunie, s-a simțit rău și a fost internat, iar pe 8 iunie a decedat.

Costică Dafinoiu s-a născut pe 6 februarie 1954, în comuna Viziru, județul Brăila, și a decedat pe 8 iunie 2022.  A fost medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Montreal, în 1976, multiplu campion național la categoria semigrea, câștigător al Centurii de Aur și campion european. 

În 1981 a renunțat la activitatea sportivă, iar un an mai târziu a devenit antrenor. A lucrat mai întâi ca antrenor la Box Club Brăila, apoi la CSM Brăila. A primit titlul de Maestru al Sportului.entru întreaga sa activitate sportivă, Costică Dafinoiu a fost desemnat cetățean de onoare al comunei în care s-a născut, Viziru, iar ulterior a fost desemnat cetățean de onoare al orașului Brăila.

Cortegiul funerar al marelui pugilist și fost antrenor al CSM Brăila, a oprit și în fața clubului unde a activat atâțea ani și unde a pregătit sute de sportivi în arta sportului cu mănuși. Aici, antrenorul Cristian Bălan a bătut ultimul gong pentru Costică Dafinoiu și actuali și foști pugiliști de la clubul brăilean au aplaudat.

ImagineImagine

Sursa: Realitatea de Braila