Prim-vicepreședintele PNL Brăila, fostul senator Cătălin Boboc, consideră că politica ”nu trebuie să atingă cultura”, făcând referire la faptul că președintele Consiliului Județean Brăila a dezvăluit în cadrul unei conferințe de presă câțiva dintre membrii PNL care sunt angajați la Muzeul Brăilei ”Carol I”.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Cătălin Boboc și-a declarat susținerea pe managerul muzeului, Ionel Cândea, spunând despre acesta că este ”unul dintre intelectualii de marcă ai Brăilei”.

Am urmărit cu atenție dezbaterea din spațiul public legată de Muzeul Brăilei “Carol I”. Din păcate, în vâltoarea disputei politice, a fost prins și managerul instituției, un intelectual de marcă.
Dacă există probleme la muzeu, de orice natură, trebuie identificate și rezolvate. Nu spun nici măcar o secundă că problemele nu trebuie scoase la suprafață, ci din contră!
Însă, ca liberal, nu pot concepe ca profesorul universitar doctor Ionel Cândea, membru corespondent al Academiei Române, să fie târât în mocirlă, numit în feluri pe care îmi e jenă să le reproduc. Disputa politică nu trebuie să atingă cultura și personalitățile de vază ale orașului, mai ales în anul Centenarului. E nedemn, dincolo de orice altceva!
Suntem un oraș cu multe probleme, care, din păcate, nu ocupă locul pe care îl merită. De ce să lovim în persoana care, trebuie să recunoaștem, este unul dintre intelectualii de marcă ai Brăilei, un om de cultură care, fără niciun dubiu, ne reprezintă cu onoare oriunde?
Domnule Cândea, ca liberal, dar și ca brăilean, îmi cer scuze pentru modul în care unii politicieni au înțeles să se raporteze la persoana dumneavoastră!”, a spus Cătălin Boboc.

Afirmațiile lui Boboc vin în contradicție cu unii dintre consilierii județeni ai PNL care l-au acuzat în dese rânduri pe managerul Muzeului Brăilei de faptul că se comportă la conducerea acestuia ca un vătaf pe propria moșie. Unii dintre consilierii județeni PNL l-au acuzat pe Cândea că ar fi încercat să îl elimine pe consilierul județean Ovidiu Nechita din Consiliul de Administrație de la Muzeu.

Articolul precedentMâine între orele 10-11 vor suna sirenele de alarmare
Articolul următorJoi se redeschide patinoarul din Brăila