Fotbalist american depistat cu ședere ilegală în România
Fotbalist american depistat cu ședere ilegală în România

Un tânăr de 22 de ani, din Statele Unite ale Americii, a fost depistat cu ședere ilegală de poliţiştii de imigrări din Brăila. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1200 de lei şi obligat să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile.

Pe numele americanului Mohamed Lamine Diakite, fotbalist la Dacia Unirea Brăila, a fost instituit și consemnul nominal de nepermiterea intrării în țară pentru o perioadă de 6 luni de zile.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Brăila au desfăşurat, la data de 20 mai a.c., un control cu forțe proprii pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza județului.

Cu această ocazie a  fost depistat cu şedere ilegală un cetățean din SUA, în vârstă de 22 de ani, care nu mai îndeplinea condițiile șederii pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că acesta a intrat legal în România, însă, la expirarea perioadei legale de ședere, nu a părăsit teritoriul țării.

Urmare a celor constatate, polițiștii de imgrări au emis pe numele acestuia decizie de returnare, prin care este obligat să părăsească țara în termen de 15 zile. Totodată, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1200 de lei.

Conducerea clubului Dacia Unirea Brăila i-a luat biletele de avion pentru data de 27 mai, iar până vineri, 24 mai, fotbalistul va plăti amenda. Clubul brăilean, la care Mohamed Lamine Diakite este legitimat, cât și fotbalistul, spun că vinovați de acest incident ar fi cei de la Farul Constanța, club de la care acesta a venit la Brăila, și care nu a depus actele necesare la momentul revenirii jucătorului în România.

La ieșirea din țară, pe numele său a fost instituit consemnul nominal de nepermiterea intrării în România, pentru o perioadă de 6 luni de zile, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în României, cu modificările și completările ulterioare

Acţiunile desfăşurate de către poliţiştii de imigrări urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor şi combaterea migraţiei şi muncii ilegale.

Polițiștii de la imigrări fac apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi îi invitâ să-i contacteze pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale, la sediul Biroului pentru Imigrări al judeţului Brăila, din strada Ana Aslan nr. 39, la numărul de telefon 0239-606100, sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro

Articolul precedentVIDEO Ieșire necontrolată a președintelui PNŢCD, Aurelian Pavelescu, la Brăila!
Articolul următorCondamnat pentru tentativă de omor, depistat de polițiști și internat la Centrul de Detenţie Tichileşti