Secția „Științele Naturii” a Muzeului Brăilei „Carol I” din Parcul „Monument” va deschide pentru public o nouă fotoexpoziție cu tema „Fructe”.

Fotoexpoziția își propune să prezinte publicului o mică parte din marea diversitate a fructelor, dar și informații privind sistematica, modul în care se formează un fruct, structura acestuia sau principalele categorii de fructe. Astfel, vizitatorii vor descoperi că fructele există într-o mare varietate de tipuri, respectiv: fructe simple, care pot fi uscate (cariopsă, achenă, păstaie, capsulă, alună, ghindă, samară, nucă, nuculă etc.) și cărnoase (bacă, drupă, poamă etc.), fructe compuse (con, glomerulă, siconă etc.), fructe multiple (poliachenă, polidrupă etc.), fructe false (pseudobacă, pseudodrupă etc.) ș.a.

Deși, la prima vedere, tematica acestei expoziții pare a fi ușor banală, putem spune că, pe lângă informațiile deja cunoscute de către publicul larg cu privire la fructe, lucruri interesante pot fi descoperite și anume: faptul că merele, perele, gutuile, fragii sau goji fac parte din categoria „fructelor false”; banana este o bacă și face parte din aceeași categorie cu fructele de cafea, avocado, tomatele, strugurii sau pepenii etc.; „semințele” de floarea soarelui sau boabele de cereale sunt de fapt fructele care înglobează semințele respectivelor plante etc.

Expoziția poate fi vizitată în perioada iulie-septembrie 2019.

Articolul precedentFemeie căutată de polițiști după ce a furat mai multe bunuri din magazinul unei benzinării din comuna brăileană Viziru
Articolul următor„FII PRECAUT ÎN PLIN SEZON ESTIVAL!”-recomandări ale oamenilor legii pentru brăileni