Gabriel Oprea a ajuns în turneul său prin țară și la Brăila, unde a avut vineri seara o întâlnire cu membrii UNPR din Brăila și apoi a susținut o conferință de presă. În prezența jurnaliștilor și a președintelui UNPR Brăila, Marioara Nistor, Gabriel Oprea a semnat un protocol de colaborare cu liderii a două sindicate. Este vorba despre Florin Bică, președintele SNTM, afiliat la BNS, și de Mihai Constantinescu, președintele APAP.

”Noi am mai făcut în ultimele luni mai multe protocoale cu sindicatele. De la metrou, transportatori. În fine, acum suntem de asemenea onorați. Eu cred că celelalte partide – nu aș vrea să fac observație, fiecare are strategia sa -, dar s-au cam îndepărtat de mișcarea sindicală. Eu cred că am vocație. Și v-am spus că am avut un mentor: pe Marian Sârbu. Cred că trebuie să fii alături de mișcarea sindicală, să ai dialog social. Și ne-am propus acest lucru. Cred că am semnat vreo 8 – 9 protocoale cu mai multe mișcări, federații sindicale”, a declarat liderul UNPR, Gabriel Oprea.

Oprea a spus că circa 70% dintre membrii UNPR sunt foste cadre militare. Acesta a spus că în toate funcțiile pe care le-a deținut a luptat pentru drepturile militarilor în rezervă, totul culminând în 2015 când a fost adoptată Legea 223 privind pensiile militare. Această lege a produs efecte până la 15 septembrie 2017, când Guvernul Cioloș a abograt mai multe prevederi din această lege, iar cei care au ieșit la pensie după această dată au pierdut între 20 și 30%.

Articolul precedentUn tânăr brăilean a ajuns în spital după ce a traversat strada fără să se asigure!
Articolul următorMai multe gospodării din satul Lanurile inundate în urma ploii de astăzi