Concursul „Omul Anului” a fost inaugurat în Armata României în anul 2010 şi este dedicat recompensării valorii profesionale a personalului militar şi civil care contribuie la crearea unei imagini pozitive instituţiei militare şi la creşterea vizibilităţii structurilor militare la nivel naţional, la nivelul Alianţei sau pe plan internaţional.

Curaj, altruism și încredere în sine sunt doar câteva caracteristici ale caporalului clasa a III-a Laurențiu Cobzaru, un om pentru care alergarea a devenit – de ani de zile – mai mult decât un hobby. El s-a făcut remarcat ca inițiator al mai multor crosuri umanitare în Galați, dar mai ales în Brăila. 

Tânărul gălăţean este poliţist militar în cadrul Centrului Secundar de Instruire pentru Luptă „Smârdan”, iar anul acesta a fost desemnat „Omul Anului în Forțele Terestre – 2020″ la două secțiuni: „Moral, bunăstare şi recreere”, respectiv „Sănătate şi Sport”.
Eforturile şi implicarea sa au fost apreciate de şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior Iulian Berdilă, care întotdeauna a fost alături de subordonaţii săi şi i-a încurajat în atingerea unui deziderat nobil. 
Deși nu a alergat niciodată pentru trofee iar cea mai mare parte a timpului său liber o petrece antrenându-se, caporalul Cobzaru este fericit atunci când poate face acest lucru în scop caritabil, participând la maratoane umanitare şi crosuri de binefacere, în vederea strângerii de fonduri financiare şi materiale pentru cei aflați în nevoi și suferință.
Atitudinea pozitivă, seriozitatea și dorința de autodepășire au fost calitățile care au contribuit fundamental la formarea a ceea ce este Laurențiu Cobzaru azi.

„Ce poate fi mai frumos decât să oferi necondiționat din puținul tău? Căci în inima ta vei rămâne cu ceea ce ai făcut pentru alții” spus Laurenţiu Cobzaru.

ImagineImagineImagine

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentBărbat de 41 de ani găsit înecat într-un canal de irigații
Articolul următorAccesul la locul de muncă a persoanei încadrate nu poate fi condiționat de vaccinare