Viitorul Ianca a câștigat cu 5-1 (2-1) meciul tur din barajul de promovare în Liga a 3-a, în fața campioanei județului Vrancea, Mausoleul Mărășești. Returul va avea loc sâmbăta viitoare, de la ora 17.00, pe stadionul din Mărășești.

Echipa din Mărășești a venit însoțită de o galerie formată din circa 40 de persoane, pregătită cu tot arsenalul.

Oaspeții au deschis scorul în minutul 5, după două erori jucătorilor gazdă. Dumitriu a scăpat singur de la circa 35 de metri de poartă, a pătruns în careu și l-a învins pe Jalbă cu un șut la colțul lung, aproape de vinclu.

În minutul 16 Dima a centrat de pe dreapta, iar Matei a reluat spre poartă din 9 metri, însă mingea a fost deviată în corner de Docan. Necoară a executat cornerul de pe partea dreaptă și Valentin Ioniță a marcat din apropiere, la colțul scurt, restabilind egalitatea.

În minutul 27 Marius Dima a scăpat pe partea dreaptă a atacului gazdelor, a centrat pentru Ionuț Matei, iar acesta a intrat în careu și a șutat la colțul lung, 2-1 pentru Viitorul Ianca.

În minutul 31 Matei a pătruns pe partea stângă a centrat pentru Crăciun, dar acesta a șutat pe lângă poartă. Până la pauză nu au mai fost ale ocazii de gol și Viitorul Ianca a intrat la vestiare în avantaj, scor 2-1.

Repriza secundă a început cu o ocazie a gazdelor. În minutul 48 Marius Dima și-a încercat norocul cu un șut de la 20 de metri, dar mingea a trecut pe lângă poartă. În minutul 59 oaspeții au avut o șansă mare de a egala, după o combinație între Dumitriu și Rada, în situație de doi contra unu cu Stănciulescu, dar s-au complicat prea mult și fundașii gazdelor s-au repliat, iar Rada a șutat de la 18 metri mult peste poartă.

Un minut mai târziu Matei a driblat doi adversari și a șutat de la 20 de metri, dar portarul a respins cu piciorul și mingea a ieșit în corner. Necoară a executat cornerul de pe dreapta, mingea a ajuns pe partea opusă, de unde Crăciun a centrat în careu și Victor Olenic a marcat din 6 metri , 3-1 pentru Ianca.

În minutul 72 Matei i-a pasat în careu lui Andrei Crăciun, acesta a deviat în stânga și Marius Dima a înscris din 6 metri, 4-1.

În minutul 76 Crăciun l-a văzut liber în partea dreapta pe Daniel Cazan. Acesta a pătruns în careu și a șutat pe lângă portar, 5-1.

La numai un minut după gol, Georgian Dima putea să reducă din handicap, dar șutul său a trecut puțin peste poarta apărată de Jalbă. În minutul 85 Cazan a deviat o minge către Marius Dima, dar șutul acestuia a fost prea slab și portarul oaspeților a respins cu piciorul. În minutul 89 Marius Dima a șutat puternic de la 20 de metri, dar portarul a respins, de sub transversală, în corner.

Meciul s-a terminat după un șut de la circa 22 de metri a lui Rada, dar Jalbă a reținut în doi timpi și partida s-a terminat cu victoria celor de la Viitorul Ianca cu scorul de 2-1.

Pentru Viitorul Ianca au jucat: Jalbă, D. Cazan (min. 90 Pisică), V. Ioniță, C. Stănciulescu, C. Necoară – V. Olenic, E. Ngigwe (min. 83 Al. Cireașă), M. Dima, A. Crăciun – I. Matei, M. Coman (min. 62 Postolea).

Meciul retur al barajului pentru promovarea în Liga a 3-a va avea loc sâmbăta viitoare, de la ora 17.30, la Mărășești.

Articolul precedentFurtuna a făcut ravagii în Brăila
Articolul următorÎncă o zi cu fenomene extreme se anunță astăzi în județul Brăila