Duminică seara, într-o sală arhiplină, HC Dunărea Brăila și CSM Galați au punctat un nou derby al Dunării de Jos. Pe lângă rivalitatea tradițională acest meci avea și o altă miză importantă, evitarea retrogradării. Echipa pregătită de Aurelian Roșca a câștigat cu 24-20 (12-9) și au luat o opțiune serioasă de a evita retrogradarea.

Fetele pregătite de Alexandrina Soare, antrenoarea de numele căreia se leagă primele două medalii de bronz câștigate de Dunărea Brăila în Liga Națională, au condus doar de două ori în acest meci. De la 2-3 în minutul 7, Dunărea a trecut la conducere și s-a distanțat la 3 goluri în minutul 10. Deși oaspetele s-au mai apropiat la un gol, Brăila a reușit să se distanțeze la 4 goluri în minutul 25. La pauză diferența a fost de 3 goluri, iar suporterii brăileni sperau ca favoritele să-și ia revanșa după înfrângerea categorică din tur, când au pierdut la o diferență de 6 goluri.

În primul sfert de oră din repriza secundă echipa Sandei Soare a avut un reviniment și au reușit să egaleze situația pe tabela de marcaj, 14-14 și 15-15. Elevele lui Roșca și-au revenit și au refăcut diferența de 4 goluri, pe care aveau să o aibă și la final, după ce Alina Vătu a marcat la ultima aruncare de la 7 metri.

Pentru Dunărea Brăila au marcat: Alina Vătu -4 goluri, Cătălina Preda -4, Elena Dache -3, Nicoleta Tudor -3, Diana Axinte -3, Diana Munteanu -2, Elena Manea -2, Iryna Shutska -1, Nicoleta Safta -1 și Ana Maria Berescu -1. Au mai jucat: Gabriela Dobre – 10 intervenții, Marina Razum – o intervenție și Natasha Krnic.

Pentru CSM Galați au marcat: Cătălina Cioaric – 10 goluri, Elena Livrinikj -5, Daciana Balaban -2, Cristina Marcu -1, Cristina Clișu -1, Mădălina Conache -1. În poartă Elena Șerban a avut 12 intervenții reușite, iar Emilia Anghel a avut două intervenții.

HC Dunărea Brăila a acumulat 17 puncte, la 3 puncte în spatele celor de la HC Zalău, gloria Buzău și CSM Slatina, toate cu câte 20 de puncte. Dintre acestea doar echipa din Slatina are 17 meciuri jucate, câte are și Brăila, celelalte având câte 16 meciuri jucate.

CSM galați a rămas pe ultimul loc, cu 5 puncte și se bate pentru evitarea retrogradării directe cu CSU Cluj Napoca care are 6 puncte.

 

Articolul precedentSportul Chiscani egalată pe final de meci de o contracandidată la evitarea retrogradării
Articolul următorCe au spus antrenorii Petre și Poenaru după meciul dintre Dacia Unirea Brăila – Academica Clinceni