Într-o declarație politică din plenul Camerei Depuaților, liberalul Vasile Varga a criticat în termeni foarte duri actualul guvern pentru lipsa de strategie și viziune în modernizarea infrastructurii rutiere.

Referindu-se inclusiv la Brăila, acesta le-a atras atenția parlamentarilor PSD că ”este unul din județele tranzitate de zeci de mii de români din Ardeal și Moldova, în drumul lor spre litoral”.

De ani de zile se vorbește despre o șosea care să asigure accesul mai rapid și care să ocolească zonele locuite. Brăila este un județ condus, în ultimii 30 de ani, de PSD și, firește, acest drum există doar pe hârtie. Cum tot pe hârtie există și drumul expres Brăila – Slobozia. Iar pentru că reprezentanții PSD poate nu știu, le spun că județul Brăila este unul în care activitatea agricolă este extrem de importantă. Sute, mii de mașini încărcate cu produse agricole circulă, zilnic, timp de câteva luni pe an, pe drumuri nemodernizate, înguste sau chiar pe drumuri impracticabile. Măcar la asta puteați să vă gândiți, dacă ați fi avut o strategie de dezvoltare a infrastructurii. Adevărul este că nu aveți nici pentru județul Brăila, așa  cum nu aveți pentru niciun colțișor de Românie. Pentru că sunteți „profesioniști” doar la desenat”, a spus Vasile Varga.

Liderul liberal l-a criticat și pe Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, ”aflat pentru a doua oară la conducerea acestui minister și care ne-a obișnuit doar cu fotografii, cu contracte rupte în fața camerelor de luat vederi și cu promisiuni. Cu veșnice promisiuni”.

În opinia sa, actualul Guvern PSD poate lua liniștit premiul I la un concurs de desen pentru lucrarea ”Autostrăzile patriei” pentru că, în trei ani, nu a făcut altceva decât hârtii.

Doar 50 de kilometri de autostradă. Rușinos! Când ai fonduri europene la dispoziție pentru construcția de șosele rapide și autostrăzi, dar refuzi să le iei, este mai mult decât rușinos. Este inconștiență. Unde este „Autostrada Unirii”, pentru care mii de oameni au mers la București? Unde este autostrada, ori măcar drumul expres, Pitești – Craiova, unde este autostrada Comarnic – Brașov? Pe hârtie, pe veșnicele hârtii cu care PSD ne-a amăgit în ultimii trei ani”, a mai arătat, indignat, Vasile Varga.
Articolul precedentMiercuri s-au jucat partidele din runda I a Memorialului Maria Albuleț
Articolul următorPercheziții în Brăila și Călărași la 5 suspecți care racolau fete prin metoda ”Lover Boy”