HC Dunărea Brăila nu a pus probleme celor de la CSM Rm. Vâlcea, în meciul jucat astăzi dimineață în Sala Traian, care a contat pentru etapa a 23-a din Liga Florilor. Echipa pregătită de Florentin Pera s-a impus cu 29-23 (15-8), într-un meci în care echipa pregătită de Hrupec a fost visătoare în multe momente ale jocului și doar intervențiile portarilor Șerban și Nenezic au făcut ca diferența să nu fie mai mare. De partea cealaltă și poarta echipei din Vâlcea a fost la înălțime, Daciana Hosu reușind să apere chiar și două aruncări de la 7 metri.

Meciul părea că a început bine pentru HC Dunărea, care a deschis scorul prin Czeczi. Chiar dacă Vâlcea a revenit și a condus, în minutul 7 Dache a readus Brăila la conducere, scor 5-4. În minutul 9 Vâlcea a egalat prin Aardahl. Hrupec a cerut Time-Out și ca de obicei a tăiat elanul echipei brăilene în loc să impulsioneze jocul. Vâlcea s-a distanțat la 5-8 în minutul 15, iar Brăila a înscris următorul gol abia în minutul 20, cu un gol marcat din extremă de Udriștioiu, o boltă peste portarul Batinovic. Vâlcea a continuat seria de goluri în poarta Brăilei și în minutul 27 s-a distanțat prima dată la 7 goluri, scor 6-13. Milic a marcat apoi pentru Brăila, din aruncare de la 7 metri, în minutul 27, pentru ca la pauză să se intre cu un avantaj de 7 goluri în favoarea ultimelor campioane ale României, 8-15.

La adăpostul celor 7 goluri echipa din Vâlcea a intrat după pauză mai relaxată și diferența s-a menținut la 6-7 goluri în primele 10 minute din repriza a doua. În minutul 42, golul lui Kanaval a redus diferența la doar 4 goluri, scor 14-18. Vâlcea s-a trezit și a marcat de 4 ori la rând și s-au distanțat la 8 goluri, scor 14-22 în minutul 46. În minutul 56 Vâlcea s-a distanțat la 9 goluri, scor 19-28. HC Dunărea a marcat apoi de 4 ori la rând și s-a apropiat la 5 goluri, scor 23-28, iar scorul final a fost stabilit de un gol marcat de Dăscălete cu câteva secunde înaintea finalului de meci. 

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Dmitrovic – 5 (2 de la 7 m), Kanaval -3, Tiron -3, Udriștioiu -3, Dache -3, Safta -2, Czeczi -2, Tamires- 1, Milic -1. Au mai jucat: Șerban -8 intervenții, Nenezic -5 intervenții, Caraman, Terciu, Coteț, Epureanu. 

HC Dunărea a rămas cu 34 de puncte și se menține pe locul 6, cel puțin până la meciul din această după amiază al rapidului cu SCM Craiova. Mâine, de la ora 14.30, HC Dunărea va da replica celor de la CSM București. 

Sursa: Realitatea de Braila